10.268,58 TRY BIST 100 BIST 100
4,48 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,21 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,00 TRY Faiz Faiz
84,45 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,46 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
115,13 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
384,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,27 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Koç Holding'in İlk Çeyrek Net Karı 562 Milyon Lira Oldu

- Koç Holding, bu yılın ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 15,7 milyar lira gelir, 562 milyon lira ana ortaklık payları net dönem karı elde etti - Koç Holding Üst Yöneticisi Durak: - "Yılın geri kalan dönemi için sürdürülebilir büyüme stratejimiz ile ülkemiz için yatırımlarımıza var gücümüzle devam ediyoruz" - "Koç Holding Moody's tarafından pozitif görünüme sahip tek Türk şirketi oldu" - "Fuel Oil Dönüşüm Projesi' faaliyete geçirildiğinde, Türkiye'nin enerji ithalatını yıllık net 1 milyar dolar azaltacak"

Koç Holding'in İlk Çeyrek Net Karı 562 Milyon Lira Oldu

 Koç Holding, bu yılın ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 15,7 milyar lira gelir, 562 milyon lira ana ortaklık payları net dönem karı elde etti.

Koç Holding açıklamasında göre, 2014 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 15,7 milyar lira gelir elde eden Holding, 715 milyon lira vergi öncesi kar ve 562 milyon lira ana ortaklık payları net dönem karı gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, 2014 yılının ilk çeyreğinde yaşanan zorlu ekonomik ortama karşın, Koç Topluluğunun tüm faaliyetlerini sağlam bir şekilde sürdürmeye devam ettiğini belirtti.

Durak, "Ekonomik dalgalanmaların yaşandığı, yakın coğrafyamızda belirsizliklerin devam ettiği bu dönemde Koç Topluluğu olarak risk yönetimine ve tasarruf tedbirlerine ağırlık verirken, yılın geri kalan dönemi için sürdürülebilir büyüme stratejimiz ile ülkemiz için yatırımlarımıza var gücümüzle devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Turgay Durak, Türkiye'de tüketici güveninin 2014 yılının ilk çeyreğinde zayıf bir seyir izlediğine dikkati çekerek, bunun tüketim talebini de nispeten olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Pazarın, özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde kredi kartlarına getirilen kısıtlamaların, artan faiz ve kurların da etkisiyle beklentiler paralelinde daraldığını vurgulayan Durak, ayrıca bankacılık sektöründe de kredi ve mevduat büyümelerinde yavaşlama görüldüğünü ifade etti.

Koç Holding Üst Yöneticisi Durak, Avrupa'daki ekonomik toparlanmanın da etkisiyle yurtdışı talebinin güçlenmesi sayesinde, sanayi üretiminin ilk çeyrekte artış gösterdiğine işaret ederek, "İhracatta ise 2014'in ilk çeyreğinde yüzde 8,9'luk artış olurken, gerek zayıf TL gerekse iç talepteki durgunluk nedeniyle ithalat yüzde 2,2 geriledi. Bunun sonucunda cari işlemler açığında da daralma gözlenmektedir" ifadelerini kullandı.

- "Kredi notumuzu ve görünümümüzü muhafaza ediyoruz"

Turgay Durak, Koç Holding'in artan global politik risk ve yavaşlayan ekonomik büyüme ortamına gösterdiği yüksek direnci kanıtlayan en önemli gelişmenin, uluslararası derecelendirme kuruluşları Moody's ve S&P'nin, Koç Holding'in uzun vadeli kredi notunu ve görünümünü 2014'ün ilk çeyreğinde muhafaza etmesi olduğunu belirtti.

Nisan ayında Moody's'in, Koç Holding'in uzun vadeli kredi notunu "Baa3" olarak koruduğunu ve görünümünü pozitif olarak teyit ettiğini anımsatan Durak, "Böylece Koç Holding Moody's tarafından pozitif görünüme sahip tek Türk şirketi oldu. Aynı dönemde, S&P de Koç Holding'in TL ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyesinde muhafaza edip, görünümünü durağan olarak teyit etti" açıklamasında bulundu.

Durak, bu yılın ilk çeyreğinde faaliyet gösterilen her sektörde yatırımların planlandığı şekilde devam ettiğini belirtenrek, Koç Topluluğu'nun tarihinin en büyük organik yatırım döneminden geçtiğini hatırlattı.

2014 Kasım ayında faaliyete geçmesi beklenen 2,7 milyar dolar tutarındaki 'Fuel Oil Dönüşüm Projesi' için toplamda 2,3 milyar dolar, ilk çeyrekte ise yaklaşık 240 milyon dolar harcandığını ifade eden Durak, ilk çeyrek sonunda yüzde 94'ü tamamlanan projeyi faaliyete geçirdiklerinde, Türkiye'nin enerji ithalatını yıllık net 1 milyar dolar azaltacaklarını bildirdi.

Otomotiv sektöründe Ford Otosan'ın kapasitesini 330 bin araçtan 415 bin araca çıkaracak ve tüm ürün gamını yenileyecek yatırımının 2014 yılı ikinci çeyrekte tamamlanmasının planlandığını belirten Durak, 2014 ilk çeyreğinde 226 milyon lira yatırım harcaması yapan Ford Otosan'ın geliştirdiği yeni Ford Courier için Gölcük'teki ikinci fabrikanın inşaatının tamamlandığını ve ön imalata mart ayında başlandığını kaydetti.

Durak, fabrikanın  22 Mayıs'ta resmi açılışının yapılacağı bilgisini vererek, yeni transit üretimine ise bu yılın ocak ayında başlandığını dile getirdi.

- "Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda, üniversiteli sporcuların başarıları bizleri gururlandırıyor"

Koç Holding Üst Yöneticisi Durak, Koç Topluluğu'nun sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın 2014 maratonunda 185 üniversiteden 22 bin sporcunun 46 branşta mücadele ettiğini dile getirerek, "19 Nisan–18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Koç Fest, bu yıl da gittiği şehirlere mini olimpiyat ruhunu taşıyor" açıklamasında bulundu.

Koç Fest'te gençlerin henüz dünyada bile yeni olan branşlarda yarışarak, birçok amatör branşın Koç Fest ile güç kazandığını belirten Durak, "Koç Fest’in ilk şampiyonlarının haberleri, başarıları bizleri gururlandırdı. Üniversitelerin spor salonlarındaki izleyici sayısı her geçen yıl daha da artıyor. Kayseri’de gerçekleşecek büyük finallerde tüm üniversiteli sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu yetenekli gençlerimizin olimpiyatlar da dahil uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil edeceğine yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Durak, Türkiye'nin ilk özel vakfı olarak 1969 yılında kurulan Vehbi Koç Vakfı'nın Türkiye'nin kalkınmasına destek olmak ve Türk toplumunun gelişimine katkıda bulunmak amacıyla eğitim, sağlık ve kültür alanlarında yatırımlara devam ettiğini vurgulayarak, bu yıl ikincisi yayınlanan "Vehbi Koç Vakfı Faaliyet" raporunda, Vakfın 2013 yılı çalışmalarının röportajlarla zenginleştirilerek anlatıldığını kaydetti.

Koç Holding Üst Yöneticisi Durak, Vehbi Koç Vakfı'nın, eğitim alanında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürüttüğü model okul projesiyle, sağlık alanında Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kampüsü projesi ile ve Kültür alanında da yaşayan bir merkez olması hedeflenen Çağdaş Sanat Müzesi ile Türkiye'ye değerli eserler kazandırmak için çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) üç yeni tesisi faaliyete geçiriyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail’den Türkiye’ye dört maddelik yaptırım kararı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasının açılması planlanıyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye, İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurdu

3 Mayıs 2024 Cuma

İran ile İsrail arasındaki gerilimin küresel çelik piyasasına etkisi

30 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun