10.208,65 TRY BIST 100 BIST 100
4,49 CNY CNY CNY
34,70 EUR EUR EUR
32,31 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,27 TRY Faiz Faiz
83,94 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,74 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,50 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,55 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.402,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

KMC yöneticisi, ABD silisli çelik talebinin kıtlık nedeniyle arzı aştığını söyledi

Kloeckner Metals Corporation'ın üst düzey yöneticisine göre, ABD'nin silisli çelik talebi, yerli katma değerli çelik üreticilerinin yetersizliği nedeniyle arzı aşıyor.

KMC yöneticisi, ABD silisli çelik talebinin kıtlık nedeniyle arzı aştığını söyledi

Elektrikli araçların (EV) bataryalarında ihtiyaç duyulan tane yönelimli olmayan elektrik çeliklerinde (NGOES) eksiklik olduğu için ABD'de elektrik çeliğine olan talebin arzı aşması bekleniyor. Bu eksiklik, bu katma değerli çeliklerin gelecekteki talebi karşılamak için yetersiz yerli üretiminden kaynaklanıyor. Kuzey Amerika'da otomotiv kalitesinde silisliçeliklerin tek tedarikçisi olan Cleveland-Cliffs, 2023 yılı sonuna kadar çelik üreticisinin yönlendirilmemiş silisli çelikleri (NOES) kapasitesine 70.000 kısa ton katkıda bulunmak için Zanesville, Ohio fabrikasına 30 milyon dolar yatırım yaptı.

Bir diğer büyük çelik üreticisi US Steel, ABD'nin ikinci NOES tedarikçisi olmaya hazırlanıyor. Şirketin Osceola, Arkansas'taki Big River Steel'de "InduX" markalı NOES hattının 2024 yılında yılda 200.000 kısa tonluk tam üretime ulaşması planlanıyor.

Silisli çeliğe yönelik talepteki artış, öngörülebilir gelecekte elektrikli araçlara yönelik talep ve üretimde katlanarak büyümesi beklenen elektrikli araçlara yönelik talepteki artıştan kaynaklanıyor. Malzemenin ticareti primli olacak ve tüketiciler bu malzemeye erişmek istiyorlarsa bunu ödemek zorunda kalacaklardır. Primin boyutu ve ne kadar süreyle geçerli olacağı, talep artışının gelişimine ve yerel endüstrilerin ne kadar hızlı ek kapasite ekleyebileceğine bağlıdır.

Silisli çeliğin arz kısıtlamalarının bazılarını ele almak için, yerli çelik endüstrisi malzeme üretimine yatırım yapmalıdır. Bu ürünlerin Kuzey Amerika'da üretilmesi için daha fazla yatırım yapılması gerekmektedir. Bu, arzın talebe kıyasla biraz kısıtlı olduğu, oldukça değerli bir ürün grubudur. Primli işlem görecektir ve büyüme için önemli bir fırsat vardır.

Klöckner & Co, 1 Ağustos'ta Kuzey Amerika'daki otomotiv son pazarlarına hizmet veren bir servis merkezi ve malzeme tedarikçisi olan National Material of Mexico'yu (NMM) satın aldı ve Ganem bu hamleyi "daha yüksek katma değerli bir oyun" olarak tanımladı. NMM, karmaşık tedarik zincirlerinin yönetiminde hizmet vermek yerine sadece alım ve satım yaptığınız tamamen dağıtım modelinin aksine daha çok bir hizmet merkezi modeline sahip.

KMC ve NMM birlikte ABD ve Meksika'da 56 tesisi kapsayan bir varlığa sahip olacak. Meksika'da elektrikli araç alanında muazzam yatırımlar yapıldı ve şu anda otomotiv sektöründe önemli bir tedarikçi olan KMC, Kuzey Amerika pazarının elektrifikasyonuna yardımcı olmak için katkıda bulunabilir ve önemli bir tedarik zinciri ortağı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Küresel demir cevheri fiyatları haftayı nasıl kapattı?

4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kenya'daki sel felaketi çelik sektörünü olumsuz etkiliyor

3 Mayıs 2024 Cuma

ArcelorMittal, Zenica tesisinde yer alan kok fırınını kapatıyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasının açılması planlanıyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Mega Metal’den 700 tonluk satış anlaşması!

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun