10.045,74 TRY BIST 100 BIST 100
34,69 EUR EUR EUR
32,37 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,49 TRY Faiz Faiz
84,03 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,53 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,56 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,58 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.407,35 TRY Altın(gr) Altın(gr)

KBÜ Teknokent yeni binasının yapımını KARDEMİR üstlendi

Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) altında toplanan firmalar ve yönetim ekibi, “Tanışma ve Değerlendirme Toplantısı”nda bir araya geldi. Yeni KBÜ Teknokent binasının yapılmasının gündeme geldiği toplantıda, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir “KARDEMİR olarak 20 yıllık kira karşılığında 250 Milyon TL’lik yeni Teknokent binasını yapabiliriz” dedi.

KBÜ Teknokent yeni binasının yapımını KARDEMİR üstlendi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın ev sahipliğinde Karabük Üniversitesi Konuk Evinde düzenlenen toplantıya, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, ile Teknokent çatısı altında toplanan firma temsilcileri katıldı.

Tanışma ve Değerlendirme Toplantısında konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Valiliği, Üniversitesi, KARDEMİR’i, Ticaret ve Sanayi Odası ile ve aynı zamanda iş insanlarımız ile ele ele verdiğimiz zaman başaramayacağımız hiçbir şeyin olmayacağını düşünüyorum. Çünkü birlikten ve beraberlikten kuvvet doğacağını çok iyi biliyoruz” dedi. Vali Yavuz, Karabük Valiliği olarak Karabük için yapılan her projede var olduklarını dile getirerek, “Hiçbir konuda geride durmayacağımızı belirtmek istiyorum. Çünkü bu bir bayrak teslimi, bizden önceki meslektaşlarımızdan, hocalarımızdan aldığımız bayrağı daha ilerilere taşıma noktasında sorumluluğumuz var. İnşallah Teknokent özelinde ilimize faydalı, yararlı kararlar alırız. Önemli olarak ifade etmeliyim ki; bölgeyi düşünerek hareket etmemiz lazım, bölgenin tüm illeri birbirleri ile bağlantılı. Bartın’da bir olay bizi, bizde olan bir olay Zonguldak’ı veya Kastamonu’yu etkiliyor. Karabük’te önemli bir model oluştururuz, buna da Teknokent ile başlarız. Örnek bir model, tüm Karabük halkının huzuru, refahı ve ilimizin gelişip kalkınması için hepimiz ele ele vermeliyiz. Rektörümüze ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Aynı şekilde siz değerli katılımcılarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Teknokent’i yeniden masaya yatırmak, analiz etmek, incelemek ve Teknokent kapsamında Karabük’te, bölgede ve Türkiye çapında neler yapılabileceği amacıyla bir araya gelindiğini belirterek, “Bu bir başlangıç, inşallah bundan sonra düzenli olarak ‘Çalışmalarımızı Teknokent çerçevesinde nasıl yürütebiliriz, nasıl düzenleyebiliriz?’ Bunun gayreti içerisindeyiz. Pek çok görüşme yapıyoruz, Teknokent kapsamında bir yenilenme, yeniden yapılanma ve proje bazlı farklı çalışmalar oluşturma gibi bir süreç içerisindeyiz. Bu konuda hamdolsun epey bir ilerleme kaydettik” dedi.

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Demir çelik üretimindeki kullanılan makineler, fırınlar dışarıdan geliyorsa orada katma değeri düşüyor. Bunlara kafa yorarak, buralara yoğunlaşırsak ve demir çelik esaslı konuştuğum için oradan yapılacak çok iş olduğunu gördüm. Gerçekten çok fırsat olduğunu görüyorum, yapılacak çok şey olduğunu görüyorum. Milli ve yerli teknoloji anlamında çok anlatacak şey var. Bunların da kafa yorma yeri Üniversite burada, Teknokent burada, piyasanın insanları buradasınız” dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, “Ben öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bu toplantıları en azından yılda bir defa yapmamız gerektiğini düşünüyorum. En son yine burada toplandığımızda ben masanın bu tarafında değildim. Rahmetli babam Nazım Çapraz Teknokent’in kurucu üyelerinin ilk başında yer alıyordu. Bu Teknokent’in kurulması için de heyecanla tüm iş insanlarını davet etmişti. Gelinen süreçte tabii iş insanlarımız, bugün ben Oda Başkanı olmam hasebiyle üyelerimiz; Teknokentin çalışma alanı, faaliyet sahası, istihdam yapısı ve özelliklerini faydalarını merak ediyorlar. Onun için ben bu daveti gerçekleştirdiğiniz için Rektörüm, çok teşekkür ediyorum. En azından iş insanlarımız ve üyelerimiz bilgi sahibi olmuş olacaklar. Bundan sonraki süreçte de neler yapılabilir onları konuşabileceğiz. Ben çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Teknokent Genel Müdürü Güneşer’in sunumunun ardından protokol üyeleri ve firma temsilcileri tarafından kuluçka ve ön kuluçka projeleri ile yeni teşebbüslerin gelişiminin, Üniversitedeki akademisyenler ve piyasadaki uzmanlardan mentörlük desteği almanın önemine dair konuşmalar gerçekleşti. Yeni KBÜ Teknokent binasının yapılmasının gündeme geldiği toplantıda KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir “KARDEMİR olarak 20 yıllık kira karşılığında 250 Milyon TL’lik yeni Teknokent binasını yapabiliriz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Vale ve BHP'den Mariana felaketi için 24,88 milyar dolarlık anlaşma teklifi

2 Mayıs 2024 Perşembe

OYAK, Çin'de yeni üretim tesisi kuruyor

2 Mayıs 2024 Perşembe

KARÇEL, Avrupa’da büyümeye devam ediyor

30 Nisan 2024 Salı

Khouzestan Steel, İran'da küresel çelik ihracat lideri konumuna yükseldi

29 Nisan 2024 Pazartesi

Iron and Steel for Mines and Quarries şirketi Mart ayında rekor satış gerçekleştirdi

29 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun