10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
35.03 EUR EUR EUR
32.22 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
116.38 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

İZELTAŞ’ın yeni hedefi ABD ve Afrika ülkeleri

Türkiye’nin ilk el aletleri üreticisi İZELTAŞ, bugün ülkenin en büyük pazar payına sahip üretici durumunda. Yakın zamanda çok daha fazla yenilikle pazarda yükselmeye devam edeceklerini söyleyen İZELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Yeni dönemde Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Afrika ülkelerine açılmak için plan ve çalışmalarımız mevcut” dedi...

İZELTAŞ’ın yeni hedefi ABD ve Afrika ülkeleri

İzmir’de bundan tam 52 yıl önce yola çıkan, Türkiye’nin ilk ve en büyük el aletleri üreticisi İZELTAŞ,  modern teknolojiyle donatılmış dev tesislerinde bugün 40’tan fazla ülkeye ihracat yapıyor. El aletlerinin yanı sıra üretilen dövme parçalar ile başta otomotiv olmak üzere inşaat, denizcilik ve madencilik sektörüne, savunma ve havacılık sanayilerine, ziraat endüstrisine, altyapı işlerine dek birçok kamu ve özel sektöre hizmet sunan İZELTAŞ, hem ülke ekonomisine hem de kendi insanına katkı sağlıyor.

Sektöre adını altın harflerle yazdıran İZELTAŞ’ın hedefleri, projeleri, faaliyetleri hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle sizden İZELTAŞ’ın hikayesini dinleyelim…

İZELTAŞ, 1968 yılında merhum İsmet Yorgancılar’ın önderliğinde yüzde yüz Türk sermayesiyle kurulmuş Türkiye’nin ilk el aletleri üretici firmasıdır. O dönemlerde bu üretimin anavatanı Almanya olduğu için İsmet Bey’in önderlik ettiği girişimci ekip Almanya’ya giderek teknik konularda destek istemişler. Ancak bizim tarım toplumu olduğumuz ve bu nedenle bu üretim kolunu kendilerine bırakmamız, tabir yerindeyse böyle bir girişime hiç kalkışmamamız önerilmiş. Bir şekilde bu girişim hayata geçirildikten yarım asır sonra bizim en büyük pazarımızın Almanya başta olmak üzere Avrupa ve dünyanın 30 ülkesi olduğunu büyük bir gururla ifade edebilirim. İZELTAŞ’ın en önemli başarı öykülerinden biri budur.

İZELTAŞ’ın Türkiye pazarındaki faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

İZELTAŞ bugün itibariyle sektörde Türkiye’nin en büyük pazar payına sahip üretici firmasıdır. Türkiye’nin 7 bölgesinde 180’den fazla bayimiz, bu bayilerin alt bayileri ve yapı marketler aracılığıyla ülkenin her yerine ürün tedariği gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yetkili satıcılarımız online platformlar üzerinden satışlarını gerçekleştirmektedir.

İZELTAŞ’ın satış sonrası teknik destek konusunda sunduğu yenilik ve kolaylıklar neler?

Satış sonrasında ürünlerimizin kullanımı, teknik bilgilendirmeler ve teknik destek konusunda müşterilerimiz bize çok kolay ulaşım sağlamaktadır. 0800 415 35 35 no’lu telefonumuz, info@izeltas.com.tr mail adresimiz ve özellikle sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla müşterilerimiz ile aktif iletişim sağlıyoruz. Öte yandan üç adet tanıtım aracımız bir program dahilinde Türkiye’nin her yerini dolaşarak, kullanıcılarımızı teknik konuda bilgilendiriyor, ürün tanıtımları gerçekleştiriyor.

Ürün yelpazeniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Birçok sektöre hitap eden 3 binden fazla el aleti ürün çeşidimiz ve bunun dışında çeşitli sektörlere talep doğrultusunda tedarik ettiğimiz sıcak dövme parçalar ürün gamımızı oluşturmaktadır. Ayrıca 2018 yılının başından bu yana Alman Gedore firmasının ürünlerini de ürün gamımıza eklemiş bulunuyoruz. Gedore’nin Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor, Türkiye’deki satış ağını İZELTAŞ olarak biz yönetiyoruz. Bu işbirliği ile başta tork anahtarları, tork artırıcılar olmak üzere müşterilerimize kendi ürün yelpazemizde bulunmayan ürünleri de tedarik edebilme imkanımız oldu. 

Mevcut ürünlerin dışında, pazara sunacağınız bir yenilik olacak mı?

İzeltaş olarak her zaman kullanıcı taleplerini dikkate alıyoruz ve pazarın ihtiyaçlarını doğru tespit edip farklı yeni setler ve ürünler sunuyoruz.

2020 yılında özellikle amatör ev kullanıcılarının sıkça sorduğu ve talep ettiği bir seti Elta alt markamızla, “Elta Evin Ustası” adıyla yapı marketlerde satışa sunduk. İZELTAŞ kalitesiyle ürettiğimiz Elta markalı ürünlerimiz özellikle amatör kullanıcılar ve daha uygun fiyatlı el aleti almak isteyenler tarafından çok rağbet görüyor.

Bunun yanı sıra sektörel bazlı yeni setlerimiz ve ürünlerimiz de kısa zamanda kullanıcı ile buluşacak. Üretici bir firma olduğumuz için yeniliği yaratmak elimizde, inovasyona çok önem veren Satış-Pazarlama ve Ar-Ge ekibimiz var. Yakın zamanda çok daha fazla yenilikle pazarda yükselmeye devam edeceğiz.

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarınız hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Tasarım, proses ve ürün geliştirme konularında yıllardır zaten kendimizi sürekli yenileyen ve geliştiren bir firmayız. 16.09.2011 tarihinde kurduğumuz Ar-Ge Merkezi ile bu faaliyetleri geliştirerek yeniden organize ettik ve bu konuda önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Değişen ve farklılaşan Ar-Ge anlayışları çerçevesinde müşteri memnuniyetini göz önünde tutarak tasarım, sürekli iyileştirme ve ürün geliştirme ile prototip imali konularında önemli çalışmalar yaptık.Merkezimiz kurulduğundan bu yana % 40 yeni ürün geliştirme projesi ve % 60 proses geliştirme projesi olmak üzere 120’yi aşkın proje gerçekleştirdik. Bu projeler ile müşteri memnuniyeti sağlayacak ürünler, üretim verimini ve kaliteyi artırıcı prosesler elde ettik. Birçok üniversite ile bu projeler kapsamında işbirlikleri sağladık ve ayrıca TÜBİTAK projeleri yürüttük. Savunma sanayii ile de işbirliğimiz mevcuttur.

 Teknolojik gelişmelere bağlı olarak sektörün gelişimi hakkında neler söylemek istersiniz?

Teknolojide yaşanan sıçrama öyle muazzam ki, çıkan bir teknolojiyi iş hayatı veya günlük hayatımıza adapte edene kadar yepyeni teknolojiler önümüze sunuluyor. İZELTAŞ olarak hem üretim hattımızda hem de hizmet verdiğimiz sektörlerde yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Son on yılda ileri CNC işleme teknolojileri, robot otomasyon uygulamaları, SAP gibi dijital veri toplama sistemlerine yapılan yatırımlarla teknolojik gelişmeleri şirket işleyişimize uyguladık.

Öte yandan, son yıllarda hayatımıza giren ve geleceğin taşıma yapısını oluşturacak elektrikli araçlar incelendiğinde, mevcut ürünlerimiz ile mekanik ihtiyaçların neredeyse tamamını karşılamaktayız. Eksik kaldığımız el aletleri için de Ar-Ge faaliyetlerini yürütmekteyiz. Son dönemde yine hayatımıza giren teknolojilerden ve her işletmede karşılaştığımız Cnc tezgahları, robot otomasyonları veya günlük hayatımızda neredeyse her evde bulunan klima gibi teknolojik ürünlerin bakım ve onarımlarına odaklandığımız zaman, tek bir el aletini yeterli olmadığı ve set halinde ürünlerin gerektiğini görmekteyiz. Bu nedenle otomotive yönelik takım dolapları ile oluşturduğumuz setleri bu sektörlere hizmet veren gezici servisler için de oluşturmak planlarımız arasındadır.

Hangi ülkelere ihracat gerçekleştiriyorsunuz? Yeni dönemde açılmayı hedeflediğiniz yeni pazarlar var mı?

İhracat yaptığımız ülkeler, başta Almanya olmak üzere, Fransa, Avusturya, İspanya, İtalya, İsveç, İsviçre, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Portekiz, Belçika, Rusya, Arjantin, Mısır, Suudi Arabistan, Türki Cumhuriyetleri, Taiwan, Tayland, KKTC, Fas’tır.

Yeni dönemde Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Afrika ülkelerine açılmak için plan ve çalışmalarımız mevcuttur.

2020 yılı nasıl geçiyor? 2021 yılı için hedef ve beklentileriniz neler?

İZELTAŞ’ın performansı da tüm ekonomiye benzer şekilde seyrediyor. 2021 yılında tabii ki pandeminin yarattığı etkinin azalmasını ve daha güçlü bir ekonomik ortamın sağlanmasını bekliyoruz. Doğu Akdeniz konusu, göçmenler, AB ilişkileri, Amerika seçimleri ve elbette COVID-19 pandemisi dünyanın ve ülkemizin yakın zamanda çözüm bekleyen konuları.

İnşaat sektöründe yeni proje ve faaliyetlerin artış göstermesi İZELTAŞ için ne gibi avantajlar sağlıyor?

Ürün gamımızda inşaat sektörüne de hitap eden kalemler bulunuyor. Sektörün hız kazanması ile birlikte bu grup ürünlerde de performans artışı olacaktır.

Haber: Gülçin Sezen Karaegemen Soylu

Yayınlayan: Nihal Özken

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Economic retaliation from Israel for Türkiye's decision

Friday, May 17, 2024

Number of wage employees increased annually in March

Wednesday, May 15, 2024

Ministry Şimşek's assessment of the current account deficit!

Monday, May 13, 2024

Koç Metalurji announced the results of its public offering!

Monday, May 13, 2024

Turkish Emissions Trading System will enable exporters to be more competitive in the EU market

Tuesday, May 14, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now