10.173,42 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,96 EUR EUR EUR
32,29 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,60 TRY Faiz Faiz
82,97 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,55 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
5,01 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
114,53 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.447,52 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Isı Pompası İle Hem Tasarruf Sağlayın Hem de Doğayı Koruyun

Ülkemizde binalarda ısıtma-soğutma ihtiyacının karşılanmasında giderek daha fazla kullanılmaya başlayan ısı pompaları, hem önemli oranda tasarruf sağlıyor hem de doğa dostu özelliğiyle ön plana çıkıyor...

Isı Pompası İle Hem Tasarruf Sağlayın Hem de Doğayı Koruyun

Son yıllarda adı sıkça duyulan bir iklimlendirme sistemi olan ısı pompaları, ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Villa, ev, otel, işyerlerinin ısıtılması ve soğutulması için tercih edilen ısı pompaları hem önemli oranda tasarruf sağlıyor hem de doğa dostu özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Özellikle doğalgaz olmayan bölgelerde hem ısıtma hem de soğutma amacıyla kullanılan ısı pompaları, uzun vadede en avantajlı sistemlerden biri olarak dikkati çekiyor. Örneğin; Türkiye'nin Batı kıyılarında doğalgaz olmayan bir şehirde iklimlendirme için ısı pompası sisteminin tercih edilmesi durumunda, ilk yatırım maliyetindeki fark, kendini yaklaşık 5 yılda amorti ediyor.

Isı pompaları harcanan enerjiden daha fazlasını transfer edebilme özelliği taşırken, önde gelen termoteknik firmalarının geliştirdiği yeni teknolojilerle artık havadan alınan enerji içeride suya verilerek daha verimli ısıtma sağlanabiliyor.

Isı pompası nedir, nasıl çalışır?

Isı pompası basit olarak, dışarıdaki havanın içinde mevcut olan düşük sıcaklıktaki ısı enerjisini emen, sonrasında bu ısı enerjisinin sıcaklığını yükselterek ısıtılması istenen iç ortama taşıyan ve sadece bu taşıma işlemi için elektrik kullanan bir sistemdir.

Elde edilen ısı, dışarıdan emilen ısıdır. Elde edilen ısının iç ortamda dağıtılması işlemi ise en kolay su kullanılarak yapılır. Yani kombide olduğu gibi önce su ısıtılır. Sonra bu sıcak su, ısıtılması istenen yere pompalanır ve oradaki radyatörlerin içinden geçerek ortamı ısıtır. Isı pompası da ısıyı dışarıdaki havadan emdiği suya yükler ve sonra da bu sıcak suyu tesisat ve radyatörlerin içinde dolaştırır. Isı pompası çalışma şekli gereği, dışarıdaki havadan ısıyı emebilmek için dış mekânda bulunması gereken bir dış ünite ve sonrasında ısıtılmış suyu içerideki tesisatta dolaştıracak pompayı da ihtiva eden bir iç üniteden oluşur. Ayrıca ihtiyaç duyulursa bu sisteme sıcak kullanım suyu hazırlamak için bir boyler, yani bir sıcak su tankı da eklenebilir.

Buderus’un yeni nesil ısı pompası: Logatherm Compact
Geniş ürün gamıyla her türlü ihtiyaca yönelik çözümler sağlayan Buderus, yeni havadan suya ısı pompası serisi Logatherm Compact ile verimlilik anlayışını değiştiriyor. Sınıfındaki en yüksek verimlilik değerlerini sunan ürün, düşük enerji tüketimiyle de rakiplerine fark atıyor. Logatherm Compact, Logamatic kontrol altyapısı ve (ErP uyumlu) düşük enerji tüketimli sirkülasyon pompasına sahip iç ünitesiyle verimlilik değerlerine adeta kendi damgasını vuruyor.

Logatherm Compact, yüksek çıkış suyu sıcaklığı, en düşük sesle çalışma özelliği ve hafif dış ünite tasarımıyla birlikte kullanıcılara en kolay montaj imkanını sunuyor. Entegre bir internet erişim modülüne sahip olan ürün, böylece akıllı telefon ve tablet bilgisayar vasıtasıyla uzaktan kontrol edilebiliyor.

Su devresi tesisatıyla soğutucu akışkan borulaması gerektirmeyen tasarımıyla Logatherm Compact, en zorlu hava koşullarında bile kesintisiz konfor ve yüksek performans sunuyor.

Logatherm Compact, tüm bu özellikleriyle apartman dairesi veya villa gibi farklı mekanlarda; hem ısıtma hem de soğutma için merkezi sistem konforunu tek çatı altında sağlıyor.

Buderus’tan tek sistem çözümüyle ısı pompasında en yüksek verimlilik…
Buderus'un uzun yıllara dayanan otomasyon araştırma ve geliştirme tecrübesiyle tasarladığı bir diğer ısı pompası serisi olan Logatherm Split, gerekli güvenlik ve konforu sağlarken en düşük enerji tüketimiyle çalışıyor. Yeni nesil Buderus Logamatic kontrol paneli ve yazılım altyapısı sayesinde hem teknisyenler hem de kullanıcılar için maksimum kullanım kolaylığı sağlıyor.

Sirkülasyon pompası, kapalı genleşme tankı, pürjör, takviye ısıtıcı, filtre gibi iç ünite bileşenlerinin tümü yoğuşmaya karşı kauçuk özel bir malzemeyle izole edilmiş halde bulunuyor.

Yeni Buderus Logatherm ısı pompalarının en büyük özelliklerinden biri, kumanda panelinin Türkçe olması ve çok kolay bir kullanıcı ara yüzüne sahip olması. Standart olarak iç ünite üzerinde olan kumanda paneli ve dış ünite üzerindeki sıcaklık sensörüne sahip sistem, dış hava sıcaklığına göre işlem gerçekleştirebiliyor.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

H2 Green Steel, dört yeni proje ile büyümeyi hedefliyor

15 Mayıs 2024 Çarşamba

Binghatti, Dubai'de çelik üretim tesisini satın alarak portföyünü genişletiyor

14 Mayıs 2024 Salı

CVK Maden milyon dolarlık anlaşmaya imza attı!

14 Mayıs 2024 Salı

Blastr Green Steel yeni CEO atadı

8 Mayıs 2024 Çarşamba

ThyssenKrupp ve Autoliv, düşük karbonlu çelik tedariği için anlaştı

13 Mayıs 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun