10.208,65 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,67 EUR EUR EUR
32,38 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,27 TRY Faiz Faiz
83,94 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,74 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,50 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,55 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.402,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Hasçelik, 2 yeni tesisleriyle vasıflı çelik üretimini artıracak

Hasçelik, yeni yatırımlarıyla vasıflı çelik üretimini artırmayı planlıyor. Hasçelik CEO'su Adnan Naci Faydasıçok, 5 üretim tesisi ile yurt genelinde faaliyet gösterdiklerini belirtti ve bu yıl içinde iki yeni üretim tesisi için ilk adımlarını attıklarını açıkladı.

Hasçelik, 2 yeni tesisleriyle vasıflı çelik üretimini artıracak

Hasçelik, 2 yeni üretim tesisi için kolları sıvadı. Hali hazırda Kocaeli’de ve Konya’da yer alan toplam 5 üretim tesisi ve 3’ü yurt dışında olmak üzere toplam 12 çelik servis merkeziyle binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan Hasçelik, geçen yıl yaklaşık 500 milyon dolar ciroya ulaştı.

İhracat yaptığı ülke sayısını ise 67’ye çıkardıklarını belirten ve yeni yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulunan Hasçelik Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “TOSB - Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi’nde yaptığımız krom kaplı mil tesisi yatırımımız, Avrupa’nın bu alanda en modern tesisi oldu. Yatırım bedeli 35 milyon euro olan ve ilk etapta 200 kişiye istihdam sağlayan bu tesisimizin açılışını Kasım ayında yapmayı planlıyoruz. Bilecik’te ise 2024’ün son çeyreğinde faaliyete geçecek çelikhane yatırımı için başlangıcı yaptık. Bu üretim tesisimiz için yatırım bedeli ise 150 milyon euro olacak. Burada Türkiye’nin en modern vasıflı çeliklerini üreteceğiz ve ihracata odaklanacağız. Her iki yatırımımızı hem vasıflı çelik üretimimizde sağlayacağı artış hem de cari açığın azaltılması konusunda sunacağımız olumlu katkı nedeniyle son derece önemsiyoruz. Türkiye’de ilk kez hurda ön ısıtma teknolojisini kullandığımız tesisimizde, daha az enerji tüketimi sağlayıp, enerji verimliliği arttırarak yeşil çelik üretimine odaklanacağız.” dedi. 

Hasçelik, enerji maliyetlerini düşürmek ve sürdürülebilirlik konusunda adımlar atmaya hazırlanıyor. Yenilenebilir enerji kullanımını artırmak amacıyla güneş enerjisi santralleri kurmayı planlıyorlar. Bu tesislerle 2024 yılında tüm enerjilerini temiz enerji ile üretmeyi hedefliyorlar.

Ayrıca, Hasçelik'in çelik üretimindeki büyümesi, Türkiye'nin vasıflı çelik üretimine daha fazla destek vermesi gerektiğini gösteriyor. Adnan Naci Faydasıçok, bu alandaki büyümenin Türkiye'nin imalat sektörünün gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı.

Hasçelik, finansmana erişimde yaşanan zorluklara dikkat çekti ve net ithalatçı olarak görüldüklerini belirtti. Bu nedenle, yeni yatırımlarla net ihracatçı olma yolunda adımlar atmaya başladıklarını açıkladı.

Son olarak, Hasçelik'in istihdamı artırma ve yetenekleri elde tutma konularında çaba gösterdiği ve sürdürülebilirlik hedeflerine odaklandığı belirtildi. Şirket, vasıflı çelik üretimini artırarak ve sürdürülebilir enerji kullanarak yeşil üretime odaklanmayı planlıyor.

Bu açıklamaların ardından, Hasçelik'in çelik sektöründeki büyümesi ve sürdürülebilirlik konusundaki taahhütleri öne çıkıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Tayvan’da hurda ithalatı düştü

2 Mayıs 2024 Perşembe

Avrupa HRC fiyatları yükselişe geçebilir

3 Mayıs 2024 Cuma

Rusya hükümetinden demirli hurda ihracatına yönelik kota kararı

3 Mayıs 2024 Cuma

Ajaokuta Steel Company yenileniyor

3 Mayıs 2024 Cuma

TÇÜD:Türkiye’nin mart ayı ham çelik üretimi %18 arttı

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun