Rapora göre, Hindistan'ın toplam işlenmiş çelikte net ithalatçı olduğu ve ithalatın ihracatı geride bıraktığı belirtildi. Sıcak haddelenmiş rulo ve şeritler, en çok ithal edilen ürünler arasında %41'lik bir paya sahip oldu.
Kore, geçen yıla göre %5 artışla 1,77 mt'lik sevkiyatla en büyük işlenmiş çelik ithalatçısı oldu. Sıcak haddelenmiş rulo ve şeritler, soğuk haddelenmiş şeritler, galvanizli levha ve rulolar en çok sevk edilen ürünler arasında yer aldı.
Çin ise %62 artışla 1,75 mt'lik sevkiyatla ikinci sıraya geriledi. İthalat, Japonya'da %38 artışla 0,8 mt'a, Vietnam'da ise %486 artışla 0,5 mt'a yükseldi.
Avrupa pazarlarına yapılan çelik ihracatının arttığı belirtilirken, İtalya, Belçika ve İspanya'nın en büyük üç ihracat pazarı olduğu vurgulandı. İtalya'ya yapılan ihracat %53 artarak 0,93 mt'a çıkarken, Belçika ve İspanya'ya yapılan sevkiyatlar sırasıyla %29 ve %75 artış gösterdi. Nepal, ₹ 0,5 mt ile ikinci en büyük ihracat pazarı oldu, ancak BAE pazarı %36 düşüşle 0,38 mt'a geriledi.
Raporda, çelik endüstrisindeki artan üretimler ve yerel pazarın beklenen düzeyde toparlanmamasının, fiyatlar üzerindeki baskıyı artırdığı belirtildi. Hindistan, Çin'de yaşanan üretim artışlarının ve zayıf yerel talebin, Çin çelik fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu ifade etti.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı