9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Güney Afrika'nın yarı mamul ihracatı artış gösterdi

Güney Afrika'nın en önemli dış ticaret kalemlerinden birini oluşturan yarı mamul ihracatı 2023 yılında bir önceki yıla göre %36,42 oranında artış gösterdi.

Güney Afrika'nın yarı mamul ihracatı artış gösterdi

Güney Afrika'nın yarı mamul ihracatı, ülkenin ekonomik yapısında önemli bir rol oynuyor. Güney Afrika, birçok maden kaynağına sahip zengin bir ülke olarak bilinir. Bu nedenle, madenlerden çıkarılan hammaddelerin işlenmesiyle elde edilen yarı mamul ürünler, ülkenin ihracat portföyünde önemli bir yer tutar. Yarı mamul ürünler genellikle Güney Afrika'nın en önemli dış ticaret kalemlerinden birini oluşturur.

Ülkenin demir çelik endüstrisi, yerel talebin yanı sıra uluslararası pazarlara da yarı mamul ürünler sunarak ihracat gelirlerini artırır.  Ham madde fiyatlarındaki değişimler, demir çelik sektörünün karlılığını ve rekabet gücünü etkileyebilir. Bu nedenle, sektörün sürdürülebilirliği için fiyat dalgalanmalarının yönetilmesi ve pazarın değişen koşullarına uyum sağlanması önemlidir. Güçlü bir demir çelik endüstrisi, ülkenin ekonomik büyümesini desteklerken, yarı mamul ürün ihracatı da bu süreci güçlendirir ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlar. Bu nedenle, demir çelik sektörünün rekabet gücü ve üretim kapasitesi, yarı mamul ürün ihracatının genel performansını etkiler.

Güney Afrika'nın yarı mamul ihracatı ağırlıklı olarak kütükler, blumlar ve levhalar dahil olmak üzere çelik ürünlerinden oluşmaktadır. Güney Afrika önemli bir çelik endüstrisine sahiptir ve büyük çelik üreticileri çeşitli küresel pazarlara yarı mamul ürünler ihraç etmektedir. Güney Afrika'nın yarı mamul çelik ürünlerine olan talep, küresel ekonomik koşullar, altyapı geliştirme projeleri ve ithalatçı ülkelerdeki inşaat sektörünün performansı gibi faktörlerden etkilenmektedir.

SteelRadar’ın Birleşmiş Milletler Veritabanı verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Güney Afrika’nın 2023 yılı yarı mamul ihracatı 2022 yılına göre %36,42 oranında artarak 412,306 milyon ton oldu. 2022 yılında gerçekleşen toplam ihracat ise 302.131 milyon ton olarak gerçekleşti.

Ülkenin ocak ayında gerçekleştirdiği yarı mamul ihracatı bir önceki senenin aynı ayına göre %74,14 oranında artışla 51,09 milyon ton olarak kaydedildi. Bu, 2023 yılı içinde en yüksek ihracatın yaşandığı aydı. Ekim ayında ise 17,142 milyon ton ile en düşük ihracat gerçekleşti. Aralık ayında ise ülkenin yarı mamul ihracatı yıllık %101,58 oranında yükselerek 22.375 milyon ton seviyesinde yer aldı.

Yıllık bazda ihracatın en çok yükseliş gösterdiği ay mart ayı oldu

2023 yılının mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına oranla %156,8 oranında artış gösterdi. Bu oran yıllık bazdaki artış oranları arasında en büyük paya sahip oldu. Ekim ayı ise 2023 yılında bir önceki yılın aynı ayına göre %46,52 oranında düşüş gösterdi. Yapılan ihracatlar arasında en çok düşüş gösteren ay ekim ayı oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Pakistan Steel Mills’in canlandırılması için komite kuruldu

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Koreli çelik devlerinin performansı ilk çeyrekte düşüş gösterdi

27 Nisan 2024 Cumartesi

İsrail arz sıkıntısı nedeniyle hurda ihracatını sınırlayacak

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin'in çelik fazlası sorunu küresel boykotlarla karşı karşıya

27 Nisan 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun