10.319,96 TRY BIST 100 BIST 100
34,99 EUR EUR EUR
32,25 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,53 TRY Faiz Faiz
83,58 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
29,64 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,91 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,33 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.467,82 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Göl Kıyısında Lüks Bir Yaşama Ne Dersiniz?

Erdn İnşaat imzalı Larissa Göl Evleri satış müdürü Emre Araz ile yaptığımız röportajda projenin ayrıntılarını konuştuk ve sektörün genel durumunu değerlendirdik.

Göl Kıyısında Lüks Bir Yaşama Ne Dersiniz?

İzmir, çevre iller ve İstanbul’dan yoğun ilgi gören Erdn İnşaat imzalı Larissa Göl Evleri satış müdürü Emre Araz ile yaptığımız röportajda projenin ayrıntılarını konuştuk ve sektörün genel durumunu değerlendirdik.

1. etap satışlarının yüzde 80’i tamamlandı. 2. ve 3. etabın satışları da hala devam ediyor!
Erdn İnşaat’ın 40 bin metrekarelik arsası üzerinde yükselen Larissa Göl Evleri 3. etabını yoğun talep üzerine planlanan tarihten önce satışa sundu. 1, 2 ve 3. etaplarda 45 metrekareden başlayıp 96.5 metrekareye kadar çıkan 1+1 ve 2+1 daireler, yapımına başlanacak olan 4. ve 5. etaplarda ise 3+1 daireler yer alacak.


İzmir’in en büyük projesi!
Toplamda 1500 daireden oluşan Larissa Göl Evleri, 100 yıl önce oluşan doğal bir gölün etrafında konuşlanıyor. Çevresinde birçok üniversitenin yer alması ve insanların minimal yaşamı benimsemesi sebebiyle projede 850 adet 1+1 daire yer alıyor.

Beklediğimiz satışların gerisindeyiz!
Sektörün genelini etkileyen Euro, dolar yükselişi, demir fiyatının 10 aylık süreçte yüzde 100 artış göstermesi, ekonomiye olan güvenin azalmasından dolayı insanların yatırım yapmaktan çekinmeleri ve yatırım kararlarını askıya almaları konut satışlarında genel bir azalmaya yol açtı. Bundan bizde etkilendik. Beklentimizin altında da olsa hedeflerimize çok yakınız.

Demir fiyatındaki yüzde 100’lük artışı konut fiyatlarımıza yansıtmadık!
Geçen yıla bakıldığında ikiye katlanan demir fiyatını daire satış fiyatlarımıza yansıtmadık. İnşaat maliyetlerinin artması önümüzdeki dönemde proje fiyatlarını artıracak olsa da biz Larissa Göl Evleri’nde bu artışı daha yumuşatarak uygulamaya çalışıyoruz.

Güçlü olan ayakta kalacak!
İnşaat sektörü ve bağlı sektörlerdeki dalgalanmalar bu şekilde devam ederse İşleri bitiremeyen, projesi yarım kalan mağdurlar olacaktır. Çok ciddi boyutlarda seri iflaslar olabilir. Sadece güçlü olan ayakta kalabilecek.

Müteahhit olmak bakkal açmaktan kolay!
Sektöre dair eleştirilerini de dile getiren Aras, yapı denetim ve iş sağlığı ve güvenliğindeki eksiklikleri değerlendirdi. Ekspertizler nasıl banka havuzunda yer alıyorsa yapı denetim ve İSG de devlet bünyesinde yer alması gerekiyor. Parasını müteahhit verdiği sürece yapı denetim müteahhitlerin taşeronudur. Olması gereken onların devlete bağlı olmasıdır. Devlete yapı denetim harcı yatırılmalıdır. İSG’de aynı şekilde olmalıdır. Bu sayede denetimler yüzde 100 artacaktır.

Türkiye’nin tek dinamosu inşaat!
4500 kalemi içine alan inşaat sektörü birbirine domino etkisiyle bağlıdır. Tüm bu kalemler inşaat sektöründe iş yapıyor. Ama bu kalemlerin kendi içinde iş yapması bizi zengin etmez. Dışardan gelen yatırımcıların ülkeye giriş yapması gerekiyor ki ülke olarak zenginleşelim.

Yerli malı kullanmaya özen gösteriyoruz!
Doğal taşlar, aydınlatma, banyo ve mutfak armatürleri, seramikler tamamen yerli ürünler kullanılarak tasarlandı. Teknik ürünlerde ise dünyanın en iyi markalarını kullanıyoruz.

Doğal yaşamı korumak görevimiz!
Çok bakir bir bölgede projemizi yükseltiyoruz. Gölün içinde birçok balık türü var. İzmir Kuş Cenneti’ne yakın olan konumumuz dolayısıyla flamingolar, pelikanlar ve türünü bilmediğimiz onlarca kuş türü Larissa Göl Evleri etrafında gözlemlenebiliyor. Gölün içerisindeki popülasyonu korumak için de sadece yaz aylarında su pompalıyoruz. Onun dışında doğal yaşama hiçbir müdahalemiz yok.



Sosyal olanaklarımız ve shuttle servisimiz olacak!
Açık-kapalı yüzme havuzu, fitness ekipmanları ile tam donanımlı spor salonu, açık-kapalı basketbol sahaları, tenis kortu, squash salonu, bowling alanı, mini futbol sahası, yürüyüş ve koşu parkuru, çocuk oyun parkları, hobi bahçeleri, göl kenarı barbekü alanları, kafe ve restoranlar, sinema, açık amfi tiyatro, hobi odaları ve sauna ve buhar odası sosyal donatılarımız arasında yer alıyor. Ayrıca ücretsiz shuttle servisi hizmetimiz de olacak. Yaz aylarında da shuttle servisimiz ile İzmir’in en sevilen yazlık bölgesi Foça’ya hafta sonlarında turlar düzenlemeyi planlıyoruz.

Örnek dairemiz hazır!

Tanıtım filmlerimiz de YouTube kanalımızda tıklanmaya başladı!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun