10.247,75 TRY BIST 100 BIST 100
4,49 CNY CNY CNY
34,60 EUR EUR EUR
32,24 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
359,00 TRY Faiz Faiz
83,90 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,61 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,55 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
114,61 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
384,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.406,63 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Filli Boya’dan Çocuk Odalarına Özel Renk Önerileri

Filli Boya, “Çocuklarda Renk Etkisi” koleksiyonuyla, renklerin çocukların gelişimine, yaratıcılığa ve öğrenmeye olan etkisini ortaya koyarak tüm ailelere rehberlik ediyor...

Filli Boya’dan Çocuk Odalarına Özel Renk Önerileri

Okulların açılmasının giderek yaklaştığı bu günlerde çocuklar tatilin son günlerinin tadını çıkarırken, aileler de çocuklarının daha başarılı bir eğitim yılı geçirebilmeleri için gerekli hazırlıkları yapıyor. Başarılı bir eğitim hayatı için dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de; çocukların zamanının çoğunu geçirdiği çalışma odalarında kullanılacak rengin seçimi oluyor.
Ülkemizin psikolog eşliğinde hazırlanan ilk renk koleksiyonu olma özelliğini de taşıyan “Çocuklarda Renk Etkisi” renk koleksiyonu ile çocuğunuza sağlıklı bir yaşam alanı oluşturabilir, başarısını arttıracak doğru renk tercihlerini yapabilirsiniz.

Filli Boya “Çocuklarda Renk Etkisi” koleksiyonunda renklerin gücü, tanımı, temel öğeleri, çocuklar üzerindeki etkileri ve yaş aralığına göre doğru renk kullanımı konularında çocuklar ve renkler arasındaki güçlü bağ anlatılırken çocuklara özel doğru renk önerileri sunuluyor.

6-9 YAŞ

Okula başlayan çocukların tercihi genellikle sıcak renklerdir. Kırmızılardan, sarılardan, turunculardan hoşlanırlar. Bu yaş grubu çocukların odalarının renkleri çok uyarıcı renklerden olmamalıdır. Mavi, iyi bir uykuya olanak sağlar. Maviyi seçerken koyu mavi değil daha açık mavi seçilmelidir. Bilim insanları yeşilin okula giden çocukların okuma hızında ve anlama becerisinde iyileşme yaratabildiğini belirlemiştir. Hem kaygıyı azaltan hem de akademik olarak faydalı bu rengi çocuk odalarında biraz fazla kullanmakta bir sakınca yoktur. Sarı, mutluluk ve neşeyle ilişkilendirilen bir renktir. Yapılan çalışmalara göre motivasyonu ve konsantrasyonu artırmaya yardımcıdır. Turuncu ise, hassas ve içine kapanık çocuklar için uygun bir renktir. Turuncu tonları dışa dönüklüğü, kendine güveni artıran renklerdir.

Ergenlik Dönemi

Ergenlik döneminde genellikle dürtüsellik azalır ve olgunlaşma başlar. Mavi, özellikle bu yaş grubu için huzur ve sakinlikle ilişkili bir renktir. Duvarlarda kullanıldığında öğrenmeyi destekleyici etkisi bulunmaktadır. Düşünmeye yardımcı diğer bir renk de gridir. Gri uygun kullanıldığında rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etki yaratır. Bir konu üzerinde düşünürken kolay odaklanma için fayda sağlar. Sarı gibi sıcak ve parlak renklerle birlikte kullanıldığında etkisi artar.

Menekşe ve mor ile birlikte kullanıldığında şık ve sıcak bir ortam oluşturulmasını sağlar. Ergenler ve lise öğrencileri için hem çalışma odası hem de uyuma amaçlı kullanılan odalarda yeşil renk kullanılabilir. Öğrencilerin ders çalışırken zaman zaman yeşil renge bakmaları hata yapma oranlarını azaltıp daha fazla konsantre olmalarını sağlayabilir. Konsantrasyon için bir başka renk önerisi de bejdir. Rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkisi vardır. Orta ergenlik döneminde (15-17 yaş arası) eflatun, lila ve mor da tercih edilen bir renk haline gelir. Çünkü bu renklerin de rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Emirates Steel Arkan, ilk çeyrek performansında konumunu korudu

9 Mayıs 2024 Perşembe

ArcelorMittal, Gijon’da karbonsuzlaştırma çalışmalarına başlıyor

9 Mayıs 2024 Perşembe

East Pipes Saudi Arabia, altyapı gelişimini destekliyor

9 Mayıs 2024 Perşembe

Blastr Green Steel yeni CEO atadı

8 Mayıs 2024 Çarşamba

SSAB, Nordec Group’a fosilsiz çelik tedarik edecek

6 Mayıs 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun