10.217,17 TRY BIST 100 BIST 100
34,70 EUR EUR EUR
32,31 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,91 TRY Faiz Faiz
83,66 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,11 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,61 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,55 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
384,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.406,24 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Ereğli Demir Çelik: Cazip fiyatlama devam ediyor

Ereğli Demir Çelik (EREGL TI) hissesi için 12 aylık hedef fiyatını paraanaliz değerlendirdi.

Ereğli Demir Çelik: Cazip fiyatlama devam ediyor

Ereğli Demir Çelik (EREGL TI) hissesi için 12 aylık hedef fiyatımızı 40.90 TL, önerimizi de AL olarak sürdürüyoruz. Hedef fiyatımız %41 getiri potansiyeline işaret ediyor. Ereğli Demir Çelik’i i) marjlarda normalleşmeye karşılık FAVÖK’te büyümenin devam edecek olması ii) 2022 yılı için yüksek temettü potansiyeline sahip şirketlerden biri olması iii) çelik fiyatlarındaki düşüşe karşı uzun vadeli ortalamalarının üzerinde kalmaya devam etmesi iv) enerji maliyetlerindeki artışın entegre çelik üreticileri açısından maliyet avantajı yaratması v) dolar bazlı gelir yapısı ve vi) cazip çarpanları dolayısıyla beğeniyoruz.

Marjlarda normalleşmeye karşılık FAVÖK’te büyüme devam edecek. 2021’de FAVÖK’teki %297’lik artışın ardından 2022 yılında da %41 büyümesini bekliyoruz. Ancak, FAVÖK marjının çelik fiyatlarındaki kısmi normalleşme nedeniyle 6,9 puan azalışla %31,9 seviyesine gerileyeceğini tahmin ediyoruz.

Yüksek temettü verimliliği. Şirket, 2021’de 15,5 milyar TL net kar açıklarken, toplam 13,6 milyar TL (hisse başına brüt 3,88 TL) temettü dağıtmasını bekliyoruz.

Bu, son kapanışa göre %13,3’e işaret ediyor. Söz konusu oran, 2022 yılı için en yüksek temettü potansiyeline sahip şirketlerden biri olabileceğini düşündürüyor.

Çelik fiyatları düşüşe rağmen hali hazırda uzun vadeli ortalamalarının üzerinde kalmaya devam ediyor. Çelik fiyatlarında Mayıs-Haziran 2021 döneminde tarihi yüksek seviyelerin görülmesinin ardından yaklaşık %20-30’luk düşüş gözlemleniyor. Ancak, hem arzda artış hem de talepte görece yavaşlama nedeniyle söz konusu düşüşü normal karşılıyoruz. Ayrıca, çelik fiyatlarının son 5 yıllık ortalamalarının yaklaşık %40 üzerinde yer almasını olumlu buluyor ve operasyonel karlılığın geçmiş yıllara kıyasla yüksek seviyelerde kalmaya devam edeceğini öngörüyoruz.

Enerji maliyetlerindeki artış, entegre çelik üreticileri açısından maliyet avantajı yaratıyor. Son dönemde enerji maliyetlerinde yaşanan artış özellikle yurt içi üretimde yaklaşık %70 pay ile ağırlıklı konumda bulunan ve hurdaya dayalı üretim yapan Elektrikli Ark Ocakları açısından zorluk yaratmaktadır. Ancak, maliyet artışları Ereğli Demir Çelik gibi Bazik Oksijen Fırın ile üretim yapan entegre çelik üreticileri açısından önemli bir etkiye neden olmamanın yanında aksine maliyet avantajı yaratabilir ve talep kaymasına neden olabilir.

Yüksek enflasyon ortamında tamamıyla döviz bazlı gelir. Şirket’in gelirlerinin tamamının Amerikan doları bazında olması dolayısıyla yüksek enflasyon ve Türk Lirası’ndaki değer kaybı riskine karşı korumaya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Cazip çarpanlar. Ereğli Demir Çelik, mevcut çarpanları ile 1 yıl ileriye dönük F/K ve FD/FAVÖK çarpanlarının son 3 yıllık ortalamasına kıyasla sırasıyla %28 ve %21 iskontolu işlem görmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Tayvanlı şirket Feng Hsin inşaat demiri ve hurda fiyatlarını düşürdü

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kocaer temettü kararında değişiklik yaptı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

US Steel 2024 ilk çeyrek finansal raporunu yayınladı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Türkiye’nin inşaat demiri ithalatı Ocak-Mart döneminde %35,9 azaldı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Çin’de kütük fiyatları istikrarlı seyrediyor

6 Mayıs 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun