10.871,48 TRY BIST 100 BIST 100
4,58 CNY CNY CNY
33,02 USD USD USD
35,84 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,28 TRY Faiz Faiz
82,44 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,89 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,13 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
99,08 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.524,70 TRY Altın(gr) Altın(gr)

CVK Madencilik’ten yeni hamle: 10 milyar dolarlık maden içeren sahayı satın aldı 

CVK Madencilik, Çanakkale’de bulunan ve içinde altın, gümüş ve bakır bulunan 8.625 hektarlık maden sahasının devraldığını açıkladı. 

CVK Madencilik’ten yeni hamle: 10 milyar dolarlık maden içeren sahayı satın aldı 

CVK Madencilik tarafından gerçekleştirilen satın alma işlemi, “ TV Tower Projesi ” olarak sunulan maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik San. Tik. A.Ş.'nin hislerinin tamamının satın alınmasının ardından gerçekleşti. Şirket, ABD ve Kanadalı ortaklarıyla yaptığı ön görüşmelerin ardından Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tik. GİBİ. ile anlaşmaya vardı. “TV Tower Projesi” kapsamındaki maden sahaları, önemli miktarda altın, gümüş ve bakır kaynakları barındırmaktadır. UMREK-2023 Kodlu Kaynak Tahmin Raporu'na göre, bu sahalarda 2,23 milyon ons altın, 36,3 milyon ons gümüş ve 764,94 milyon libre bakır kaynağının varlığı tespit edildi. Rapor, belirtilen maden cevherlerinin toplam altın eşdeğeri olarak 4,58 milyon ons olduğunu gösterdi. Bu da yaklaşık olarak 10,5 milyar civarında bir değere denk geliyor.

Maden Şirketi KAP'a yaptığı açıklamada, "Çanakkale ili içerisinde yer alan ve madencilik sektöründe "TV Kulesi Projesi" olarak bilinen polimetalik maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.'nin ("Orta Truva") hislerinin yüzde 100'ü 'ün satın alınmasına ilişkin ABD ve Kanadalı ortakları ile ön görüşmelere başlandığı 27/05/2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştı. satın alma konusunda hisse sahipleri Pilot Yatırım A.Ş. ve Teck Madencilik San. şeklinde oldu.

Yapılan raporda, bir polimetalik proje olan "TV Kulesi Projesi"nde yer alan maden sahalarında 15/05/2024 tarihli UMREK-2023 Kodlu Kaynak Tahmin Raporu'na göre; 2,23 milyon ons/ ltın , 36,3 milyon ons Gümüş ve 764,94 milyon ons Bakır kaynağı bulunmaktadır. İşbu Kaynak Tahmin Raporunda belirtilen maden cevherlerinin toplam altın eşleniği 4,58 milyon ons'tur. (Kaynak Tahmin Raporunda belirtilen maden kaynakları Orta Truva'nın 8.625,88 hektar büyüklüğündeki lisanslı sahalarının yaklaşık %10'unda yapılan aramalardan elde edildiği" ifadelerine yer verildi. 

Şirket tarafından, “TV Tower Projesi”nin sahibi olan Orta Truva Madencilik'in dünya çapında faaliyet gösteren Liberty Gold ve Teck Resources Limited'in Türkiye'deki yan kuruluşu olan Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tik. A.Ş.'nin ortak girişimi hatırlatılarak, "Liberty Gold, merkezi Kanada'da bulunan ve Amerika Birleşik resimler'nin Great Basin bölgesinde faaliyet gösteren bir altın oksidasyon ve iyileştirme şirketidir. Teck Resources Limited, merkezi Vancouver, British Columbia'da bulunan bir Kanadalı çeşitlendirilmiş madencilik şirketidir" bilgisi paylaşıldı.

CVK Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Çevik, satın alma işlemine ilişkin şu şekilde değerlendirmelerde bulundu:

Madencilik gibi zorlu ve rekabetin de bir o kadar yoğun olduğu bir sonuç, bir ay gibi kısa bir sürede, birbirinden önemli iki büyük şirket satın alma işleminin gerçekleştirilmesi ve bölgesel madencilik sektör açısından oldukça önemli bir başarıdır. Yurt dışında faaliyet gösteren küresel ölçekteki madencilik katkılarından iki büyük şirket ve beraberindeki çok büyük lisans sahalarını satın alarak, bir bölgedeki lisanslı portföyümüzü genişletme ve büyüme potansiyelimizi artırmayı yakalarken, diğer kapsamda da mevcutin değerli maden sahalarını olması gerektiği gibi yerli imkanlarla geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki 5 yılda küresel bir madenin dönüşme hedefiyle yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu vizyonla Cumhuriyetimizden gelirin gücü ve siz değerli verilerinizin desteğiyle lider olma hedefimize emin adımlarla ilerlemeyiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

Arap çelik üretimi, aylık bazda dalgalı değişim göstermesine rağmen 2024'ün başında artış gösterdi

26 Temmuz 2024 Cuma

Türkiye’nin ferro alyaj ithalatı Ocak-Mayıs döneminde %3,3 azaldı

26 Temmuz 2024 Cuma

Dangote, Nijerya'nın çelik sektörüne girmeyecek

26 Temmuz 2024 Cuma

Çin hurda pazarında dalgalanmalar devam ediyor

26 Temmuz 2024 Cuma

Türkiye’nin ferro alyaj ihracatı Ocak-Mayıs döneminde %17,4 arttı

26 Temmuz 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun