10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
35.03 EUR EUR EUR
32.22 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
116.38 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Bursa’nın Hanlar Bölgesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesinde kamulaştırmaların hızlı bir şekilde yapılması için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı.

Bursa’nın Hanlar Bölgesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor

Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuyla gelişimini tamamlayan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni eski ihtişamına kavuşturacak tarihi projede önemli bir mesafe alındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da desteklenen projesinde, Kızılay, İşkur, Merkez Bankası binaları ile Pirinç Han’ın arkasındaki Bursalı Esiri Mehmet Efendi olarak bilinen 40’ıncı Osmanlı şeyhülislamına ait türbenin etrafını saran 15 dükkân ile yıkılan Kızılay binasının arkasındaki bir binanın yıkımı tamamlanmıştı. Proje kapsamında toplam 5 bin 969 metrekare kamulaştırılacak alandan 1016 metrekarelik alanın kamulaştırması tamamlanmıştı. Proje alanı üzerindeki 500’e yakın hak sahibinden 101’i ile anlaşma sağlanırken, kalan 400’e yakın hak sahibi ile de görüşmeler devam ediyordu. Toplam 21 bin metrekarelik yıkım gerektiren alanın 5 bin 100 metrekaresinde yıkım işlemlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kalan yaklaşık 16 bin metrekarelik alanda sürecin hızlanması için ‘acele kamulaştırma’ sürecine başvurdu.

Cumhurbaşkanı onayladı

Bursa’nın belki de gelecek 100 yılına damga vuracak tarihi projeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da destek geldi. Acele Kamulaştırma Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda; “Bursa İli Osmangazi ilçesi Şehreküstü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların, Hanlar Bölgesi olarak bilinen alanda yer alan hanların meydana çıkarılması amacıyla yürütülecek, 'Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması ve Yaşatılarak Gelecek Nesillere Aktarılması" temalı proje çalışmaları kapsamında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi..

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesinin kamulaştırma süreçleri için bugüne kadar yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi Kamulaştırma Şube Müdürlüğü, acele kamulaştırma kararının çıkmasının ardından zaman kaybetmemek için süreci hızlandırıyor. Hukuk Müşavirliği kanalıyla 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesine göre tespit davaları açılacak ve tahliye işlemleriyle birlikte yıkım süreci yeniden başlayacak.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Housing prices increased in February

Wednesday, April 24, 2024

The rate of rent increase for workplaces is determined

Monday, December 4, 2023

Housing sales in Türkiye decreased in October

Thursday, November 16, 2023

House Price Index increased by 7.3 percent in July

Monday, September 18, 2023

122 thousand 91 houses were sold in Türkiye in August

Saturday, September 16, 2023
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now