9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

BMC'nin yeni sahibi TOSYALI, yeni CEO’su Murat Yalçıntaş

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden profesörlük unvanı alan İTO eski Başkanı Murat Yalçıntaş, savunma sanayi şirketi BMC’ye CEO olarak atandı.

BMC'nin yeni sahibi TOSYALI, yeni CEO’su Murat Yalçıntaş

2005-2013 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Başkan olarak görev yapan ve hali hazırda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Üniversitesi Müdürlüğü görevlerini yürüten Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, profesörlük unvanı aldı.  Yalçıntaş, çoğunluk hissesi Tosyalı Holding’e ait olan savunma sanayi şirketi BMC’ye CEO olarak atandı.

Bmc’nin Çoğunluk Hissesi Tosyalı Holding'te 

Katar ordusunun yüzde 49,9’luk hissesine sahip olduğu BMC’de toplamda yüzde 50,1’lik hisseye sahip olan Ethem Sancak ve Talip Öztürk, hisselerinin tamamını çelik üreticisi Tosyalı Holding’e satmıştı.

BMC, 2014 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 751 milyon TL’ye Ethem Sancak’a satılmıştı.

BMC’nin yüzde 49,9’unu aynı yıl Katar ordusu 300 milyon dolar bedelle satın almıştı. Nisan 2018’de Altay Tankı ihalesini alan BMC’ye 2019’da Sakarya’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Tank-Palet Fabrikası 50 milyon dolar yatırım şartıyla 25 yıllığına tahsis edilmişti. BMC’de çoğunluk hissesini alan Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu’nda yer alıyor.

İSO 500’de 93 Sıra Geriledi 

2019’da İSO 500 listesinde 51. sırada yer alan ve 2020’de ise 93 sıra birden düşerek 144’üncülüğe gerileyen BMC’nin, yine İSO 500 listesinde yer alan bilgilere göre 2 bin 845 çalışanı bulunuyor. Şirket, 2020’de 2 milyar TL net satış geliri elde ederken 75 milyon dolarlık da ihracata imza attı.

Profesör Oldu 

İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’in daveti ile İTO’nun haziran ayı olağan meclis toplantısına katılacak. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden profesör unvanı alan Murat Yalçıntaş’ın cüppesini bugün gerçekleştirilecek meclis toplantısında giymesi bekleniyor. Toplantıda Yalçıntaş’ın cüppe giymesi dolayısıyla tören düzenlenecek.

Gözaltına Alınıp Tutuklanmıştı

2010 Ekiminden Dünya Ticaret Merkezi’ndeki fuar alanlarına ilişkin hukuki süreçte yargıya rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında dönemin  İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da bulunduğu 14 kişi hâkim karşısına çıkarıldı. Mahkeme sonucunda, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile birlikte 9 kişi tutuklanarak Sincan L tipi Cezaevi’ne konuldu. 37 gün cezaevinde kalan Yalçıntaş daha sonra tahliye oldu. 

Murat Yalçıntaş, başkan vekili olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile bir fuarcılık şirketi arasındaki davanın sonucunu Yargıtay aşamasında etkilemek iddiasıyla yargılandığı Yüce Divan'da beraat etti.

BMC'nin Sakarya'daki İşleri 

BMC Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası 2018 Aralık ayında Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle 25 yıllığına kiralamıştı. BMC Karasu'da ise devlet tarafından tahsis edilen 2 bin 400 dönümlük arazide yatırım desteği alarak bir fabrika kuruyor.  Yapımı devam eden fabrikada kamyondan askeri zırhlı araçlara kadar bir çok alanda üretim yapılacak. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Kroman Çelik iptal ettiği projesi için yeniden başvurdu

25 Nisan 2024 Perşembe

Brezilya ithalat vergilerini artırıyor!

26 Nisan 2024 Cuma

Wu’an Xin Feng, Mısır’da sıcak rulo sac tesisi kurmayı planlıyor

27 Nisan 2024 Cumartesi

Almanya, Mart ayı çelik satışlarında gerileme yaşadı

26 Nisan 2024 Cuma

Kocaer Çelik’ten bedelsiz sermaye artırımı kararı!

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun