10.082,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,71 EUR EUR EUR
32,40 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,34 TRY Faiz Faiz
88,24 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,78 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,51 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.427,31 TRY Altın(gr) Altın(gr)

BIR Kopenhag 2024 yaklaşıyor! Demir Bölümü programını açıkladı

Demir Bölümü: Geri dönüştürülmüş çelik için gelişen manzarada gezinmek!

BIR Kopenhag 2024 yaklaşıyor! Demir Bölümü programını açıkladı

Geri dönüştürülmüş çelik için küresel pazar, geçtiğimiz yıl arz ve talep dinamiklerinde önemli değişimler yaşadı. Mellor Metals Ltd'den (GBR) Shane Mellor'un başkanlığında 28 Mayıs Salı günü Kopenhag'da düzenlenecek olan BIR Demir Bölümü'nün bir sonraki genel oturumunda bu gelişmeler ele alınacak ve 2024 yılında geri dönüştürülmüş çelik sektörünü şekillendirecek temel zorluklar ve fırsatlar araştırılacak.

Bölümün İstatistik Danışmanı Rolf Willeke'nin "Rakamlarla Dünya Çelik Geri Dönüşümü "nün 15. baskısının ana bulgularını sunmasının ardından, Singapur merkezli Navigate Commodities'in kurucu ortağı ve Genel Müdürü olan konuk konuşmacı Atilla Widnell, gelişen geri dönüştürülmüş çelik ortamıyla ilgili çeşitli önemli konulara değinecek.

Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'nda son dönemde yaşanan aksaklıklar, geri dönüştürülmüş çelik piyasasındaki sevkiyatları olumsuz etkiledi. Bu oturumda, lojistik zorluklar ve sevkiyatların yeniden yönlendirilmesinden kaynaklanan fiyatlandırma üzerindeki etkiler analiz edilecek ve Orta Doğu ve Asya'daki kilit pazarlara yapılan ihracat üzerindeki etkileri araştırılacak.

AB'nin Karbon Sınır Ayarlama Mekanizmasının (CBAM) uygulanması, geri dönüştürülmüş çelik akışları üzerinde bir başka soru işareti oluşturmaktadır. Kopenhag'daki Demir Bölümü oturumunda CBAM'ın Avrupa'dan ihracatı engelleyip engellemeyeceği ve küresel tedarik zincirlerini etkileyip etkilemeyeceği tartışılacak.

Tartışmada aynı zamanda, sürdürülebilir ve dengeli bir pazar sağlamak için adil ticaret uygulamalarını savunurken ve geri dönüştürülmüş çelik değer zinciri boyunca işbirliğine dayalı çözümleri teşvik ederken, algılanan "ticaret engellerine" karşı koyma stratejileri de ele alınacak.

2024'ün orta noktasına doğru ilerlerken geri dönüştürülmüş çelik fiyatlandırmasının yönünü ve ivmesini çeşitli faktörler belirleyecektir. Kopenhag'daki oturumda, ekonomik trendler ve tedarik zinciri esnekliğinin yanı sıra ticaret politikaları ve çevre düzenlemelerinin geri dönüştürülmüş çelik ortamını nasıl şekillendireceği araştırılacak.

Bay Mellor tarafından yönetilecek ve konuk konuşmacının yanı sıra bölüm yönetim kurulu üyelerinin de katılacağı bir sonraki panel tartışması, yalnızca kürsüdeki uzmanlar arasında değil, aynı zamanda bu yüksek profilli etkinliğe katılan diğer tüm delegeler arasında da etkileşimli bir alışveriş fırsatı sunacak. Kopenhag'daki Demir Bölümü oturumuna katılan herkes, bir dizi kritik konu hakkında değerli bilgiler edinecek ve sürekli değişen geri dönüştürülmüş çelik pazarında daha iyi bir şekilde yer alabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Tangshan kütük fiyatları dalgalanıyor

30 Nisan 2024 Salı

Belçika, 2023 yılında çelik ithalat ve ihracatında gerileme yaşadı

30 Nisan 2024 Salı

Anglo American, BHP'nin teklifini reddetti

30 Nisan 2024 Salı

Hindistanlı çelik üreticileri hükümete çağrıda bulunuyor

30 Nisan 2024 Salı

Rus çelik üreticileri yerel satışları artırmayı hedefliyor

30 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun