10.208,65 TRY BIST 100 BIST 100
32,38 USD USD USD
4,49 CNY CNY CNY
34,70 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,27 TRY Faiz Faiz
83,94 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,74 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,50 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,55 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.402,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Bakü konferansında Orta Asya'da metalurjiyi geliştirme planları tanıtıldı

Orta Asya ve Transkafkasya'da metalürji endüstrisinin gelişimini belirleyen önemli projeler Bakü'de düzenlenen 4. Uluslararası Konferansta konuşuldu.

Bakü konferansında Orta Asya'da metalurjiyi geliştirme planları tanıtıldı

18-19 Nisan tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen "Orta Asya ve Transkafkasya Metalürji Pazarı" başlıklı 4. Uluslararası Konferansta bölgenin metalürji sektöründeki temel eğilimler ve yatırım projeleri değerlendirildi. Kendi kaynaklarını güvence altına almaya yönelik stratejik girişimlerin yanı sıra çelik ürünlerinin ihracatına yönelik beklentilere de önem verildi. Konferansta aşağıdaki önemli projelerin altı çizildi:

Nizhne-Volzhsky Boru Fabrikası (NVTZ), Orta Asya ve Transkafkasya pazarlarındaki varlığını şubeler açarak ve çelik ürünleri ihracat hacmini artırarak aktif bir şekilde genişletiyor. Son olarak Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir şube açıldı.

Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK), bölgedeki en büyük işletmelerden biri. Şirket, 2023 yılında bölgesel pazarlara yaklaşık 1,6 milyon ton çelik ürünü sevk etti, bu da 2021 yılına göre sevkiyatlarda %34'lük bir artış anlamına geliyor. Sıcak haddelenmiş rulo, uzun ürünler ve polimer kaplı haddelenmiş ürün sevkiyatlarında olumlu dinamikler gözleniyor.

Özbekistan, metalürji endüstrisini geliştirmek için iddialı projeler planladı. Uzmetkombinat, kapasitesi 1 milyon tonluk bir levha haddeleme kompleksi ve bir direkt demir redüksiyon kompleksi inşa etmeyi planlıyor.

Modernizasyonun bir parçası olarak Semerkant Çelik Fabrikası yeni ekipmanlar kurmayı ve yassı haddelenmiş ürünler için üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Ayrıca iç piyasaya yılda 1.8 milyon tona kadar demir cevheri hammaddesini tedarik etmeyi planlayan Tebinbulak tesisinin ve Tebinbulak'tan tedarik edilen metalürjik hammaddeden yılda 1.5 milyon tona kadar çelik ürününün üretilmesinin planlandığı Gallaaral kompleksinin inşaatını da hatırlatmak isteriz.

Konferans katılımcıları ayrıca Baku Steel Company ve Unimetal 'in Sumgait kentindeki üretim tesislerini de ziyaret etti. Baku Steel Company AzerBoru tesisi petrol ve gaz endüstrisi için dikişsiz boru üretmektedir ve yıllık üretimi 120.000 tona çıkarmak için bir modernizasyon programı başlattı. IPA sertifikasyonundan sonra Kuzey Amerika pazarlarına ihracatı artırma planları da var. Ziyaret edilen ikinci saha Unimetal' in üretim tesisleriydi. Unimetal'in boru fabrikası, boru üreten dört boru fabrikası ile donatıldı. Ürün yelpazesi, çelik yapıların üretimi için 150 boru pozisyonu içeriyor. 2023 yılında boru üretimi 21,6 bin tona ulaştı. Unimetal'in ayırt edici bir özelliği, inşaat kuruluşlarına çelik boruları diğer yapı malzemeleriyle (inşaat demiri ve çatı kaplama malzemeleri) birlikte tedarik edebilmesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Kenya'daki sel felaketi çelik sektörünü olumsuz etkiliyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye’nin hurda ithalatı mart ayında %21,5 azaldı

3 Mayıs 2024 Cuma

Otomotiv satışları nisan ayında geriledi

3 Mayıs 2024 Cuma

Coal India’nın kömür üretimi Nisan ayında yükseldi

3 Mayıs 2024 Cuma

Dış ticaret açığı nisan ayında yüzde 13,3 arttı

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun