9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Avustralya'nın demir cevheri ihracatı, küresel talep değişimlerinin ortasında belirsizlikle karşı karşıya

Avustralya, küresel demir cevheri pazarındaki değişen dinamiklerin ortasında belirsiz bir geleceğe doğru ilerliyor.

Avustralya'nın demir cevheri ihracatı, küresel talep değişimlerinin ortasında belirsizlikle karşı karşıya

Hızla gelişen küresel bir ekonomik ortamda, Avustralya'nın demir cevheri ihracatı, Çin'in talebindeki değişen dinamiklerin ve çelik endüstrisindeki çevresel olarak sürdürülebilir uygulamalara doğru dünya çapında bir değişimin neden olduğu bir belirsizlik dönemiyle karşı karşıya. Goldman Sachs'ın yakın tarihli bir raporu, 2023'ün geri kalanı boyunca demir cevheri pazarında bir eksiklik öngörerek önümüzdeki zorlukları öngörüyor.

Dünyanın en büyük çelik üreticisi ve tüketicisi olan Çin, bu gelişen senaryoda önemli bir rol oynuyor. Goldman Sachs, düşük stokları ve azalan üretimi, beklenen kıtlığa katkıda bulunan kilit faktörler olarak tanımlıyor. Çin'in demir cevheri için azalan iştahı, "yeşil" demir cevheri ve çeliğe yönelik küresel bir hareketle birleştiğinde, kendisini dünyanın önde gelen ham demir cevheri tedarikçilerinden biri olarak konumlandırarak Avustralya'nın demir üretim endüstrisini önemli ölçüde etkileyebilecek önemli itici güçler olarak tanımlanıyor.

Çin şu anda toplam demir cevheri ihtiyacının% 60'ını Avustralya'dan, yaklaşık% 20'sini Brezilya'dan sağlıyor. Bununla birlikte, Avustralya ile Çin arasındaki gergin siyasi ilişkiler, ikincisinin kaynaklarını çeşitlendirmesine, Afrika'ya ve Gine'deki Simandou madenine yönelmesine neden oldu. Madencilik devi BHP de dahil olmak üzere piyasa uzmanları, Çin'in talebinde kademeli bir düşüş öngörürken, diğerleri Hindistan'ın devam eden kentleşme çabalarının ve komşu ülkelerden gelen talebin Çin'in bıraktığı boşluğu telafi edebileceğini savunuyor.

Gayrimenkul krizi nedeniyle Çin'in çelik sektöründeki yavaşlama tahminlerinin aksine, ülkenin çelik ihracatı sağlam kalmaya devam ediyor. Demir cevheri fiyatları, 2023 ortalarında Çin çeliğinin pazara akmasıyla neredeyse% 40 arttı. Çelik fiyatlarındaki düşüşe rağmen doyumsuz demir cevheri talebi artışa neden oldu. Çin, bu yıl başta Avustralya ve Brezilya'dan olmak üzere şaşırtıcı bir şekilde 1,1 milyar ton cevher ithal ederek 2022'nin ilk 11 ayına göre% 6'lık bir artışa işaret etti.

Goldman Sachs, Çin'in gayrimenkul zorluklarının ortasında çelik üretimi konusunda dikkatli olduğunu ifade ediyor. Raporda, 2023 yılında demir cevheri arzında 1,557 milyar tondan 1,536 milyar tona küresel bir düşüş tahmin ediliyor ve% 62'lik kıyaslama demir cevherinin ton başına 101 dolardan tam yıl ortalamasına göre 117 dolara yükselmesi bekleniyor. Büyük bir ihracatçı olan Avustralya, küresel endüstri yeşil demir ve düşük karbonlu çeliğe doğru kayarken potansiyel zorluklarla karşı karşıya. Yeşil hidrojenle çalışan doğrudan indirgenmiş demir (DRI) teknolojisinin benimsenmesi, Avustralya'nın yüksek demir içerikli hematit demir cevheri için bir dezavantaj oluşturuyor.

Bu zorlukların ortasında, Avustralya'da önemli bir yeşil hidrojen üretimi ve ihracat sektörü oluşturmaya odaklanan küresel üretim büyümeye hazırlanıyor. Ancak uzmanlar, yeşil demir gibi katma değerli ürünlerin yaratılmasına vurgu yaparak, öngörülen üretimin önemli bir kısmının ev içi kullanıma tahsis edilmesini savunuyor. Batı Avustralya, daha sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçiş için çok önemli olan yeni işletmelerin kurulmasını hızlandırarak çevresel izin sistemini düzene sokma planlarını açıkladı.

Tahminler, dünya demir cevheri üretiminde yıllık% 1,9'luk bir bileşik büyüme oranının 2030 yılına kadar 3.002.8 milyon tona ulaştığını ve Brezilya'nın bu büyümeye önemli bir katkıda bulunduğunu gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Uzak Doğu bölgesinde değişken fiyatlar devam ediyor

24 Nisan 2024 Çarşamba

ArcelorMittal yıllık incelemesini açıkladı

27 Nisan 2024 Cumartesi

Kroman Çelik iptal ettiği projesi için yeniden başvurdu

25 Nisan 2024 Perşembe

Brezilya ithalat vergilerini artırıyor!

26 Nisan 2024 Cuma

Wu’an Xin Feng, Mısır’da sıcak rulo sac tesisi kurmayı planlıyor

27 Nisan 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun