9.679,80 TRY BIST 100 BIST 100
34,51 EUR EUR EUR
32,39 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,62 TRY Faiz Faiz
90,66 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,75 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,35 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
111,64 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,18 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Asansör İstanbul 500 milyon dolarlık iş hacmi yaratacak

Tarsus Turkey tarafından AYSAD’ın (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteğiyle 17.’si düzenlenen Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, 6.000’i yurt dışından olmak üzere toplam 30 bin satın almacıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Asansör İstanbul 500 milyon dolarlık iş hacmi yaratacak

Tüyap Beylikdüzü’nde 8 salonda birden gerçekleştirecekleri fuarda yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ticaret hedeflendiğini söyleyen Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “Alanında dünyanın en büyüklerinden biri olan Asansör İstanbul kapsamında ilk kez uyguladığımız Overseas Buyer programıyla, sektörün yurt dışındaki büyük satın almacılarını fuara getiriyoruz. Katılımcı firmalarımız, bu nitelikli alıcılarla yeni işbirlikleri ve ticaret anlaşmaları yaparak ihracatlarını artırabilecekler. 2019 yılındaki fuarımıza 95 ülkeden 5 bin 780 yurt dışı ziyaretçi gelmişti. Program sayesinde, 2022’deki buluşmada bu sayıyı daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük sektörel fuarlarından biri olan Asansör İstanbul, 2022 buluşması için geri sayıma başladı. 10-13 Mart tarihlerinde 17.’si düzenlenecek fuarda konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden engelli asansörlerine kadar tüm yeni makine, ekipman ve teknolojiler bir arada sergilenecek. Türkiye’deki sektör lideri firmalar ile dünya markalarını dünyanın ticaret merkezi İstanbul’da buluşturacak olan organizasyon, 3 yılın ardından asansör ve yürüyen merdiven endüstrisinin global düzeydeki ilk yüz yüze ticaret buluşması olacak.

Her 5 ziyaretçiden biri yurt dışından

Yıllık ortalama 1 – 1,5 milyar dolar ciroya sahip Türkiye Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayinin, pandemi sonrası dönemde yeniden şekillenen dünya tedarik zincirinde avantajlı konuma geçmek için rotasını yurt dışına çevirdiğini ifade eden Zekeriya Aytemur, sektörel ihracata ivme kazandıracak Overseas Buyer programı hakkında bilgi verdi. Aytemur; “2019 yılında düzenlendiğimiz son fuarda başta İran, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Mısır, Ürdün, Rusya, Ukrayna, Fas ve İtalya olmak üzere yurt dışından 5.780 profesyonel ziyaretçiyi ağırladık. Yabancı ziyaretçi oranı yüzde 20’ye çıkan Asansör İstanbul’un 2022 buluşması için Overseas Buyer adını verdiğimiz bir program uyguluyoruz. Program sayesinde asansör ve yürüyen merdiven sektörünün dünya genelindeki büyük alıcılarını özel olarak fuara davet ederek, doğrudan katılımcılarımızla buluşmalarını sağlayacağız. Bu sayede hem yurt dışı satın almacı oranımızı hem de fuarda gerçekleşecek ticaret hacmini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Madencilik ve Mineraller Fuarı 15-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek

8 Şubat 2024 Perşembe

Batı Afrika'nın Öncü İnşaat Fuarı 8. Buluşmaya Hazır

20 Mart 2024 Çarşamba

Wire & Tube fuarları kapılarını ziyarete açtı

15 Nisan 2024 Pazartesi

Global Metalurji Sektörü, Döküm, Demir Çelik ve Demir-Dışı Metaller Sektörleri Bu Fuarda Buluşuyor!

16 Kasım 2023 Perşembe

Metal Expo 2024 Tam Gaz!

28 Mart 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun