10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
117.33 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Artık ehliyet, pasaport ve kimlik tek bir yerde!

Kimliklerde yeni dönem başladı. Kimlik kartlarınıza ehliyet ve pasaportu yükleterek tek bir yerde kullanmanız mümkün oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ehliyet, kimlik ve pasaportlarda uygulanan yeni sistemin “3’ü bir arada” olarak tanıttı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Artık ehliyet, pasaport ve kimlik tek bir yerde!

Kimliklerde yeni dönem başladı. Kimlik kartlarınıza ehliyet ve pasaportu yükleterek tek bir yerde kullanmanız mümkün oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ehliyet, kimlik ve pasaportlarda uygulanan yeni sistemin “3’ü bir arada” olarak tanıttı ve önemli açıklamalarda bulundu.

ELEKTRONİK KİMLİK DOĞRULAMA SİSTEMİ

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’nin, kimlik kartının yetkili kurum tarafından verildiğini, kişinin kartının sahibi olduğunu, kimlik doğrulama işleminin nerede, ne zaman, kim tarafından, niçin gerçekleştirildiğini göstereceğini dile getiren Soylu, sistemin 16 noterlikte, Ziraat Bankası’nın 5 şubesinde, Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle Tapu Müdürlüğünde uygulandığını anlattı.

Bakan Soylu, sistemin temmuz ayı sonu itibarıyla daha da yaygınlaştırılacağını bildirdi.

PTT ve üç özel bankanın da pilot çalışma için hazırlıklarına devam ettiğini aktaran Soylu, şöyle devam etti:

“Bu projemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlattığımız 21. yüzyıl yolculuğumuzun önemli dijital dönüşüm projelerinden birisi olacaktır. Gündelik hayatımıza doğrudan katkı yapacaktır. Bu proje, yaşanan pek çok mağduriyetin, dolandırıcılık hadisesinin önüne geçecek olan, hem vatandaşlarımızı hem kurumlarımızı koruyacak olan bir proje olacaktır.”

Yeni kimlik kartı ve parmak iziyle kimlik doğrulamanın gerçekleştirileceğini söyleyen Soylu, usulsüzlüklerin de önüne geçileceğini vurguladı.

Sistemin hayata geçirileceği alanlar hakkında bilgi veren Soylu, projenin bütçeye de katkı sunacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Soylu, “Dünyanın neresinde ‘patates hat’ diye bir şey var? Farklı kimliklerle alınan hatlar var. Bu birilerini üzecektir ama hakkaniyeti sağlam bir hale getirecektir. Birilerinin yerine ÖSYM sınavlarına girdiler. Birilerinin yerine başka sınavlara girmenin de önüne geçecek.” dedi.

ARTIK “ÜÇÜ BİR YERDE”

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile dijital dönüşüm alanındaki çalışmaları anlatan Soylu, pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartlarının tek bir nokta olarak nüfus müdürlüklerinden verilmesini sağlayan “Üçü bir yerde” projesinin yürütülen önemli çalışmalar arasında yer aldığını söyledi.

Soylu, uygulama kapsamında 65,4 milyon kimlik kartı, 12,4 milyon sürücü belgesi ile 5,7 milyon pasaportun teslim edildiğini bildirdi.

Yeni nesil kimlik kartlarına ehliyetlerin aktarılabildiğini de belirten Soylu, 18 Eylül 2020’de başlayan proje kapsamında 1 milyon 563 bin kişinin sürücü belgesini kimlik kartına yüklediğini dile getirdi.

Yerli ve milli kaynaklarla oluşturulan Biyometrik Veri Sistemi’ne de değinen Soylu, bu konuda Türkiye’nin dünyadaki 7 ülkeden birisi olduğunu kaydetti.

E-Devlet projelerini de anlatan Soylu, Kurban Bayramı’ndan sonra e-Devlet üzerinden soy ağacı belgesi alınabileceğini, buradaki işlem süresinin de 2 saniye olacağını ifade etti. Soylu, bu belgeye ilişkin görselleri de gösterdi.

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacak yeni bir uygulamaya geçileceğini belirten Soylu, dijital nüfus şefliklerinin hizmet vereceğini, vatandaşların personel desteği olmadan “e-imza yüklemesi, şifre, randevu, adres beyan” işlemlerini yapabileceğini dile getirdi. Süleyman Soylu, sistemde fotoğraf olduğunda da kimlik kartı yenilemenin de yapılabileceğine değindi.

İçişleri Bakanı Soylu, üzerinde çalıştıkları bir başka projenin de “e-imza”nın yeni kimlik kartlarına yüklenmesi olduğunu, bu konuda teknik altyapının tamamlandığını bildirdi.

 

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

US confirms 25% steel tariff on China

Wednesday, May 15, 2024

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) is commissioning three new facilities

Wednesday, May 8, 2024

Israel to impose four-point sanctions on Türkiye

Monday, May 6, 2024

Türkiye has completely suspended its trade with Israel

Friday, May 3, 2024

The impact of tensions between Iran and Israel on the global steel market

Tuesday, April 30, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now