9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

AMM 2024, madencilik ve metalurji sektörü için teknolojik çözümler sunacak

Medya partneri olduğumuz, 14. Uluslararası Madencilik ve Metalurji Kongresi ve Astana Madencilik ve Metalurji Fuarı - AMM 2024, 6-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Hilton Astana otelinde düzenlenecektir.

AMM 2024, madencilik ve metalurji sektörü için teknolojik çözümler sunacak

14. Uluslararası Madencilik ve Metalurji Kongresi ve Astana Madencilik ve Metalurji Fuarı - AMM 2024, 6-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Hilton Astana otelinde düzenlenecektir. AMM her yıl, sektör bakanlıkları ve derneklerinin liderlerinin, ulusal ve uluslararası şirketlerin temsilcilerinin, yatırım fonlarının ve dünya uzmanlarının madencilik ve metalürji kompleksinin güncel sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve uzun vadeli karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini amaçlayan verimli bağlantılar oluşturmak için bir araya geldiği Orta Asya'nın önde gelen sektör etkinliklerinden biridir.

Fuarın 1.497'si Kongre delegesi olmak üzere 2.239 tekil ziyaretçi tarafından ziyaret edildiği ve 7 ülkeden 36 şirketin katılımcı olduğu 2023'ün başarılı sonuçları göz önüne alındığında, AMM 2024 fuarı, bölgede ve ötesinde madencilik ve metalürji sektörünün sürdürülebilir kalkınmasını ve refahını desteklemeyi amaçlayan en iyi uygulamaların, yenilikçi fikirlerin ve stratejilerin paylaşılması için büyük ölçekli benzersiz bir endüstri platformu olmayı vaat ediyor. Katılımcılar iki gün boyunca hizmetlerini sunabilecek, deneyimlerini paylaşabilecek, kamu sektörü temsilcileri ve Kazakistan'daki toprak altı kullanıcılarının çoğunluğu ile yüksek kaliteli iş bağlantıları kurabilecek ve b2b, b2g toplantıları formatında ağ oluşturabilecekler.

2024'teki Kongre'nin ana teması bugün de güncel olan bir konudur; Metaller Çağı, Zorluklar ve Çözümler

Cumhuriyetimizde 40'a kadar nadir ve nadir toprak metali içeren çeşitli yatakların bulunduğu bilinmektedir. K.-Zh. Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev konuşmasında nadir toprak metallerine yönelik küresel talebe dikkat çekti ve Kazakistan'ın metallerin ortak madenciliği ve işlenmesi konusundaki beklentilerinden bahsetti. "Öncelikli görevlerden biri, esasen "yeni petrole" dönüşen nadir ve nadir toprak metalleri yataklarının geliştirilmesi olmalıdır. Bu alandaki potansiyellerini gerçekleştirebilen ülkeler, dünya genelinde teknolojik ilerlemenin yönünü belirleyecektir" dedi. Kazakistan Cumhuriyeti Sanayi ve İnşaat Bakanlığı 2024-2028 yılları için bu sektörün geliştirilmesine yönelik bir program hazırlamıştır. Bu sektörün ülke ekonomisindeki en önemli sektör olduğu vurgulanarak, yatakların geliştirilmesi, cevher madenciliği ve metal üretimi için devlet bütçesinden 11.8 milyar KZT tutarında fon ayrılması planlanmaktadır. Böylece Kongre için seçilen konunun uygunluğu da belirlenmiş oldu. AMM 2024 programı ayrıca aşağıdaki konularda oturumlar içerecektir:

-Kazakistan ve küresel madencilik ve metalürji kompleksi için trendler ve temel zorluklar: jeolojik keşif, dijital dönüşüm, nadir toprak metalleri

-Madencilik ve metalürji kompleksi için dijital bir kalkınma stratejisi oluşturmak: jeolojik rezervlerin dijitalleştirilmesi ve fabrikaların modernizasyonu

-Kritik mineraller - stratejik varlıklar: geleceğin minerallerini keşfetmek

AMM Kongresi, sektörler arası yatırım işbirliğini genişletecek, yeni sözleşmelerin imzalanmasını kolaylaştıracak ve modern zorlukları karşılayan ortak çözümler geliştirecektir.

Altın Hephaistos Ulusal Yarışması

6 Haziran'da madencilik ve metalürji sektörünün en iyi profesyonelleri 14 kategoride kutsal ödüllerini alacaklar. 2024 yarışmasının sektör mesleklerini daha da yaygınlaştırmayı amaçlayan başka yenilikler getirmesi bekleniyor. Bu yeniliklerden biri, bir dizi adaylıkta ödüllerin artırılması olacak; ayrıca Amfi Tiyatro alanında Altın Hephaistos kazananlarının ve adaylarının başarılarının sırrını paylaşabilecekleri, pratik tavsiyelerde bulunabilecekleri ve mesleklerinde yüksek sonuçlar elde etmelerine yardımcı olan deneyimlerinden bahsedebilecekleri özel bir oturum düzenlenecek. Yarışmanın genel ortağı geleneksel olarak Avrasya Kaynakları Grubu'dur (ERG).

ITECA.EVENTS ile yeni fırsatlar

Bu yılki bir başka yenilik de, ana görevi ziyaretçiler ve katılımcılar arasında ideal iş iletişimi yaratmak olan ITECA.EVENTS mobil uygulamasının piyasaya sürülmesiydi. Uygulama, etkileşimi ve temas alışverişini geliştirmek için yapay zeka, gelişmiş algoritmalar kullanarak toplantılar ,planlama, potansiyel müşteriler toplama ve mobil cihazlarda en alakalı bilgileri kullanma imkanı ile çalışmaktadır. Kısacası, ITECA.EVENTS kişisel cihazınızda dijital formatta tüm fuardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

17. Arap Çelik Zirvesi (Arab Steel Summit) 14-15 Ekim 2024 tarihlerinde!

27 Mart 2024 Çarşamba

ConteQ Expo24, 16 - 18 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında düzenlenecek

4 Nisan 2024 Perşembe

Kish Uluslararası Çelik Fuarı 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek

4 Mart 2024 Pazartesi

Tube India 27-29 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek

26 Ocak 2024 Cuma

MiningMetals Uzbekistan, Özbekistan'da madencilik sektörünün gelişimi için bir tetikleyicidir!

25 Nisan 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun