10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
116.38 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Akıllı Tır Araç Park Hizmeti; "TRANSPark"

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) ile Uluslararası Taşımacılık Forumu (ITF)'nun ortak çalışması olan internet tabanlı "TRANSPark" uygulaması TOBB'un da katkılarıyla Türkçe olarak hizmet sunmaya başladı

 Akıllı Tır Araç Park Hizmeti; "TRANSPark"

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) ile Uluslararası Taşımacılık Forumu (ITF), araç sürücülerinin ve taşınan yüklerin güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturduğu “TRANSPark” uygulaması, tır park alanlarına ilişkin bilgi sağlamaya başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda uygulama şu şekilde anlatılıyor;

Son yıllarda özellikle araç sürücülerinin ve taşınan yüklerin güvenliğinde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması ile şoförlerin rahat ve güvenli bir yolculuk yapmalarının sağlanabilmesi amacıyla, nitelikli TIR araç park alanlarının mevcudiyetinin öneminin arttığı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) ile Uluslararası Taşımacılık Forumu (ITF)'nun ortak çalışması olan internet tabanlı "TRANSPark" uygulaması TOBB'un da katkılarıyla Türkçe olarak hizmet sunmaya başlamıştır. Söz konusu uygulamada, karayolu taşımacılığı yapan araçların faydalanabilecekleri farklı konfor ve güvenlik seviyelerinde TIR Park Alanlarına (TPA) ilişkin bilgilere erişim sağlanabilmektedir. Ülkemiz park alanlarının da bu programda yer almasının gerek park alanı işletmelerinin tanıtımı gerekse sürücülerin taşıma şirketlerinin güvenliği ve konforu için önemli olduğu düşünülmektedir.

Bununla birlikte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 29.01.2015 tarih ve 29251 sayılı Gümrük Genel Tebliği (TIR İşlemleri) Seri No:3 hükümlerince, karayolu uluslararası taşımacılıkta gümrük kontrollerinin etkinliğinin arttırılması ile güvenli taşımacılık yapılabilmesine yönelik olarak Türkiye Gümrük Bölgesinde karayoluyla transit eşya taşıyan taşıt araçlarının sadece Tebliğ hükümleri ile belirlenen konaklama yerlerinde konaklayabileceği hüküm altına alınmıştır.

Ülkemiz TPA'larının anılan sisteme kayıt edilebilmesi ve TRANSPark sisteminden sorgulanabilir olasının sağlanması amacıyla; gerekli formların TPA sahipleri/işletmeleri tarafından doldurulup e-posta (gurcan.ozpenpeci@ebso.org.tr, semih.caliskan@ebso.org.tr) ile Odamıza iletilmesi gerekmektedir. Söz konusu TPA'lar TOBB tarafından TRANSPark sistemine işlenecek olup; TPA sahiplerinin kendi bilgilerini güncelleyebilmelerini teminen kullanıcı adı ve şifresine ilişkin bilgiler bilahare TPA üyelerine iletilecektir. Bu nedenle formlarda doğru iletişim bilgilerinin yer alması önemlidir.

 

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

US confirms 25% steel tariff on China

Wednesday, May 15, 2024

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) is commissioning three new facilities

Wednesday, May 8, 2024

Israel to impose four-point sanctions on Türkiye

Monday, May 6, 2024

Türkiye has completely suspended its trade with Israel

Friday, May 3, 2024

The impact of tensions between Iran and Israel on the global steel market

Tuesday, April 30, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now