10.268,58 TRY BIST 100 BIST 100
4,48 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,21 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,00 TRY Faiz Faiz
84,45 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,46 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
115,13 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
384,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,27 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Acemi Kasaplar Yine Hastanelik Oldu

Yurt genelinde kurbanlarını kesmek isterken kendini yaralayan vatandaşlar, acil servislerde yoğunluğa yol açtı

Acemi Kasaplar Yine Hastanelik Oldu

Yurdun çeşitli yerlerinde kurban kesmeye çalışırken yaralananlar, hastanelere akın etti.

Bayram namazı sonrası kesimlerin başladığı Eskişehir'de, kurbanlıkları keserken yaralanan 110 kişi yakınlarının yardımıyla ve ambulanslarla hastanelere taşındı.

Kentteki hastanelerde gerekli tedavileri yapılan acemi kasapların, bıçak ve satır kesiği ile kurbanlıkların tepmesi sonucu yaralandığı öğrenildi.

Yaralı kasaplar, tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Çanakkale

Belediye tarafından oluşturulan hayvan pazarında yoğunluğun yaşandığı Çanakkale'de, kurbanlık alımını bayramın ilk gününe bırakan vatandaşlar, sabah saatlerinde pazara gitti.

Yapılan sıkı pazarlık sonrası aldıkları kurbanlıkları araçlara yükleyen vatandaşlar, fiyatların daha düşük olmasından dolayı kurbanlıklarını bayramın ilk günü almayı tercih ettiklerini belirtti.

Kurbanlıkların, belediye tarafından belirlenen toplu kesim yerleri ile evlerin bahçesinde dualar eşliğinde kesildiği kentte, kesim sırasında yaralanan 4 kişi de Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden kesici aletlerle hafif şekilde yaralanan kişiler, tedavi altına alındı.

Zonguldak

Zonguldak'ta da kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan 15 "acemi kasap", hastanelere başvurdu.

Zonguldak merkez ile Alaplı, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde kurban kesim işleminin başlamasının ardından çeşitli hastanelerin acil servisleri, dikkatsizlik sonucu kendisini yaralayan "acemi kasaplar" ile doldu.

Merkez ve ilçelerde 15 kişinin hastanelere müracaat ettiği kentte, Asma Mahallesi'nde yere devirdiği kurbanlığını kesmeye çalışan Talat Altay, kurbanlığın tepmesi sonucu yaralandı. Altay, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kocaeli

Kentte kurban kesmeye veya kesen kasaplara yardım etmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralanan 99 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Kocaeli'nde el, kol ve bacaklarından yaralanan 30 kişi Darıca Farabi Devlet Hastanesine, 15 kişi Gölcük Devlet Hastanesine, 36 kişi Kocaeli Devlet Hastanesine, 10 kişi İzmit Seka Devlet Hastanesine, 8 kişi de Karamürsel Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanelerin acil servislerinde tadavileri yapılan acemi kasaplar ilk müdahaleden sonra taburcu edilirken, bazı yaralıların ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Kurban keserken kalp krizi geçirdi

Kayseri'de ise kurban keserken kalp krizi geçiren kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Melikgazi ilçesi Keykubat Mahallesi Yurt Caddesi'nde oğullarıyla birlikte kurbanlık hayvanı kesmeye çalışan Habip Bostan (60), dengesini kaybederek yere düştü.

Oğulları tarafından kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Bostan'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi.

Kentte kurban keserken kendisini yaralayan vatandaşlar hastanelere başvurdu.

Eskişehir'de kent merkezinde kurban keserken yaralanan yaklaşık 110 kişi, hastanelere başvurdu.

Erzurum

Bayram namazının ardından kesimlerin başladığı Erzurum'da, kurbanlıkları keserken yaralanan 79 kişi, Bölge Eğitim ve Araştırma, Yakutiye Eğitim Araştırma ile Palandöken Devlet hastanelerine kaldırıldı.

Vücutlarının çeşitli yerlerinde hafif şekilde yaralanma oluşan vatandaşların bir kısmı, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sağlık durumu ciddiyetini koruyanların ise tedavisi sürüyor.

Çorum

Çorum'da da belediye tarafından belirlenen kurban kesim merkezleri ile kendilerine ait mülklerde kurban kesmeye veya kesen kasaplara yardım etmeye çalışırken yaralanan 150 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

Yakınlarının yardımıyla ve ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların, tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Vücudunda kırık tespit edilen üç kişinin ise ameliyat edileceği belirtildi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilen yaralılardan Hasan Yeter, yaklaşık 650 kilogramlık kurbanlığı tek başına kestiğini belirterek, "Derisini yüzerken bıçağı elime kaydırdım. Sol el işaret parmağımdan yaralandım. Beş dikiş atıldı" diye konuştu.

Sungurlu ilçesinde de kurban keserken yaralanan 36 kişi, Sungurlu Devlet Hastanesine başvurdu. Yaralılardan ikisinin Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Hastane yetkilileri, bayram boyunca olası yaralanmalara karşı hazırlıklı olduklarını bildirdi.

Trabzon

Kentte kurban keserken yaralanan 20 acemi kasap, Fatih Devlet Hastanesi, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi edildi.

Trabzon'da, her yıl kurban kesiminin ardından hastanelerin acil servislerine müracaat eden acemi kasap sayısında bu yıl düşüş yaşandığı gözlendi.

Kurban keserken parmağını kopardı

Bursa'nın Harmancık ilçesinde kurban kesmek isteyen bir kişi parmağını kopararak yaralandı.

İlçe merkezinde ikamet eden Arif Kıvrak (59) büyükbaş hayvanını kesmek isterken dikkatsizlik sonucu parmağını kesti.

Akrabaları tarafından Harmancık Devlet Hastanesine kaldırılan Kıvrak, burada yapılan müdahalenin ardından kopan parmağıyla 112 acil hava ambulans helikopteriyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Kayseri'de kurban keserken 245 kişi yaralandı

Kayseri'de bayramın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan 245 kişi hastanelere başvurdu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kurban kesmeye çalışırken kendisini yaralayanlar, sabahın saatlerinden itibaren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ile kentteki özel hastanelerde yoğunluğa neden oldu

Vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanan 245 kişiden bir kısmı, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan 3 kişinin ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Melikgazi ilçesi Keykubat Mahallesi Yurt Caddesi'nde oğullarıyla birlikte kurbanlık hayvanı kesmeye çalışırken kalp krizi geçiren Habip Bostan (60) ise hayatını kaybetmişti.

İstanbul'da kurban kesimi

İstanbul'da vatandaşlar, kurbanlarını belediyelerin izin verdiği kurban kesim alanları, otoparklar ve oto yıkamacılarda kesiyor.

Kurban kesim alanlarında belediyelerin görevlendirdiği zabıtalar ve temizlik işçileri ile polisler beklerken, vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde kurbanlarını kestirmek için belirlenen alanlara geldi.

Bayrampaşa Mega Center'da bulunan kurban kesim alanında kurbanlıklar, Kurban Bayramı için kurulan "Monoray" sistemiyle kesiliyor. Boğazı bıçakla kesilip kan akıtılmasının ardından sisteme giren hayvan, 4 dakikada derileri yüzülüp, iç organları çıkartılıp, parçalara ayrılıyor ve vatandaşların isteği doğrultusunda 7-6 veya daha az hisseye ayrılan etler, poşetlenerek, teslim ediliyor.

Burada kurbanını kestiren vatandaşlardan İhsan Bozkurt, büyükbaş hayvan kestirdiğini ve memnun olduğunu ifade ederek, "Sıradan hayvanı verdik, kesilmeye girdi, parçalandı ve etini aldık. İsterseniz çok küçük parçalara ayırarak teslim ediyorlar. Hem temizler hem dini hassasiyetlere uygun kesiyorlar" dedi.

Sefer Kahraman ise kesim ücretinin yüksek olmasından yakınarak, "Her şey dört dörtlük. Yalnız kesim ve parçalama için 500 lira alıyorlar. Bu pahalı. Bir emekli maaşının yarısı. Kesim için 250 lira, parçalama için 250 lira alıyorlar. Sadece kesip büyük parçalar halinde alacaksanız da fiyat 250 lira oluyor. Bu fiyatı biraz düşürebilirler" diye konuştu.

Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban kesmeye çalışırken yaralanan 952 kişi hastanelere başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bayram namazı sonrası kesimlerin başladığı şehirde, kurbanlıkları keserken yaralanan 952 kişi, yakınlarının yardımıyla ve ambulanslarla hastanelere taşındı.

Kentteki hastanelerde tedavileri yapılan acemi kasapların, bıçak, satır kesiği ile kurbanlıkların tepmesi sonucu yaralandığı öğrenildi.

Acemi kasaplardan büyük çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edilirken, bir kısmının hastanelerdeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Beykoz'da 2 boğa yakalama timi

Vatandaşlar, önceden belirlenen yerler haricinde kurban kesenlere verilen cezalar nedeniyle Beykoz'da da belediyelerin Çavuşbaşı'nda oluşturulan kurban kesim alanını tercih etti.

Kurbankent Hayvan Pazarı Koordinatörü Yalçın Çolak, 4 konteynerde büyükbaş hayvan, 1 konteynerde ise küçükbaş hayvan kesimi yapıldığını belirtti.

Pazarda 3 bin 600'e yakın kurbanlık olduğunu kaydeden Çolak, "Kurbanlıkların büyük bir çoğunluğu satıldı. Burada vatandaşlarımıza güzel bir ortamda kurban kesim hizmeti veriyoruz. Bugün çok yoğunluk olduğu için bayramın ikinci günü de kesimlere devam edeceğiz" dedi.

Çolak, kurban kesim alanında hijyen şartlarının oluşmasına dikkat ettiklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Yaralanmalara karşı sağlık personelimiz hazır bekliyor. Trafik yoğunluğunun oluşmaması için pazarda trafiği tek yön yaptık, bir tane de kamyon durağı hazırladık. Emniyet ve zabıta ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı önlemlerini aldı. Bu arada boğa kaçmalarına karşı iki de boğa yakalama timini hazır bekletiyoruz, 500 kişiye yakın personelle burada hizmet vermeye gayret ediyoruz"

Din görevlisi ve diyetisyen soruları yanıtladı

Başakşehir'de 26 bin metrekarelik alanda kurulan kurban satış ve kesim alanlarında vatandaşlar, aldıkları sıra numaralarına göre çağrılarak, mobil kesim ve parçalama ünitelerinde veteriner kontrolünde kesilen kurban etlerini, hazırlanan poşetlerde evlerine götürdü.

Kesim sırası bekleyen vatandaşlara da alana kurulan kafelerde lokum, soğuk sıcak içecekler ikram edildi. Alanlarda ayrıca din görevlisi, diyetisyen de vatandaşların sorularını yanıtladı.

Bayramın ilk günü Sultangazi Belediyesi Kurban Satış-Kesim Merkezi'nde 2 bin büyükbaş hayvan kesimi yapıldı. Kurban kesim alanına, otomatik kesim konteynerleri konuldu ve beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu. 

Kurban kesim alanlarının yakınlarında seyyar satıcılar ve bıçak bileyiciler yoğunlukta bulunuyor.

İstanbul'da bazı vatandaşların boş inşaatlarda kurbanını kestiği görülürken, izin verilmeyen sokak ve boş arazilerde kurban kesimine önceki yıllara nazaran nadir rastlanıyor.

Kurban kanları boğaza aktı

Üsküdar'da kesilen kurbanların kanlarının aktığı "atık su kanalının" Beylerbeyi'nde İstanbul Boğazı'na dökülen kesimlerinde kızıllık oluştu.

Kurban Bayramı'ndan önce alınan tedbirlere ve uyarılara rağmen belirlenen yerlerin dışında yapılan kurban kesimleri nedeniyle kurban kanları boğaza aktı.

Beylerbeyi sahilde denizin mavi suyuyla birleşen kırmızı kan, uzak bölgelerden bile fark edildi. Beylerbeyi Sarayı'nın hemen yanında 100 metrekarelik bir alanın kızıla dönüştüğü görüldü.

Burada inceleme yapan Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, bölgenin fotoğraflarını çekti. Görevliler, kanın geçen yıllara oranla tamamen azaldığını, uyarılara rağmen kaçak kesimlerin bu görüntüye neden olduğunu söyledi.

İzmir, Denizli, Manisa, Aydın ve Uşak

İzmir, Denizli, Manisa, Aydın ve Uşak'ta kurbanlık kesmeye çalışırken yaralanan "acemi kasap"lar hastanelerin acil servislerini doldurdu.

Bayram namazının ardından illerde belediyelerin belirlediği kesim yerlerinde hareketlilik başlarken, hastane acil servisleri de acemi kasaplarla doldu.

Kurbanlıklar çoğunlukla kasaplar tarafından kesilirken, bazı vatandaşlar ise kesim ya da parçalama işlemlerini kendileri yapmayı tercih edince, el, kol, bacakları ve başından bıçak kesisi nedeniyle yaralandı. Hastanelerin acil servislerine götürülen "acemi kasaplar" çoğunlukla ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İzmir'de 210, Denizli'de 102, Manisa'da 43, Aydın'da 11, Uşak'ta ise 22 kişi kesim sırasında meydana gelen yaralanmalar nedeniyle hastaneye başvurdu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) üç yeni tesisi faaliyete geçiriyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail’den Türkiye’ye dört maddelik yaptırım kararı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasının açılması planlanıyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye, İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurdu

3 Mayıs 2024 Cuma

İran ile İsrail arasındaki gerilimin küresel çelik piyasasına etkisi

30 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun