10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
116.38 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

3. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı Yarın Sona Eriyor

İzmir Çeşme’de açılan 3. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na katılımcılar yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

3. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı Yarın Sona Eriyor

İzmir Çeşme’de açılan 3. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na katılımcılar yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

15 Aralık'a kadar açık kalacak fuarda Türk-Arap İkili Görüşme ve Alım Heyeti Organizasyonu düzenleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Çeşme ilçesinde bir otelde düzenlenen 3. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışında, Türk ve Arap ülkeleri ilişkileri üzerine konuşmak istediğini ancak gündemin buna izin vermediğini belirten Hotar, şöyle konuştu:

"Hepimizin ülkelerinde her türlü kaynaklar var. Hepimiz aynı değerlere inanıyoruz ama biz şu an misafirlerimizin olduğu ülkelerle bile bu eylemlere karşı tam bir duruş sergileyemiyoruz. Hepimiz bunu kendi içimizde sorgulamalıyız. Acaba neyi yanlış yapıyoruz ve neden bugün dünyanın büyük bir kısmında Müslümanlar Müslümanları öldürüyor. Neden siviller katlediliyor. Bütün dünya bunu seyretmeye devam ederken neden Türkiye ve birkaç ülke haricinde başkalarının sesi çıkmıyor. Biz bunun cevabını bu dünyada veremiyoruz ama öbür dünyada da verebileceğimizden emin değilim."

Fuara katılan ülkelerle Türkiye'nin birbirine çok güvendiğinin altını çizen Hotar, bu kardeşliğin dünya barışına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Elde ettikleri kazanımların bozulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Hotar, "Bizim hiç kimseye verecek toprağımız yok. Bu yönde her türlü tedbirler alınıyor. Dünyanın hiçbir yerinde terör sıfırlanamıyor ama inşallah Türkiye bu konuda örnek olacak. Terörün adeta sıfır olduğu günlerin çok yakın olduğuna inanıyoruz" dedi.

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Başkanı Sabuhi Attar ise fuara, 22 ülkeden 500 Arap iş adamının katıldığını hatırlattı.

Fuarda ayrıca 150 Türk firmasının stant açtığını dile getiren Attar, "Türkiye ile Arap ülkelerinin kardeşliği geçmişe dayanıyor. Bu kardeşliğin devamı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türk ve Arap dünyası ekonomik ortak hareketle kalkınacaktır. Yeni fuarlar açmayı hedefliyoruz. Ülkeler arasındaki ilişkilerin sağlam olmasından dolayı yatırımlar her geçen gün artmaktadır." ifadelerini kullandı.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır da Türk iş adamlarının projelerinin Arap dünyasının mimarisinde öncü bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Şu anda 46 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olduklarını vurgulayan Nasır, "Bu rakamın 2017'de 70 milyar dolara çıkması bekleniyor. Zira yatırımlara olan ilgi karşılıklı yükseliyor. Özellikle Arap ülkelerinde Türk müteahhitlere olan ilgi sayesinde hastane, havaalanı ve yollar bizim iş adamlarımız tarafından yapılmaya devam ediyor" diye konuştu.
 

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

German iron ore prices continue to decrease

Friday, May 17, 2024

BPISC is constructing a new iron ore processing plant

Thursday, May 16, 2024

Voestalpine will produce green steel for Mercedes-Benz and TSR

Thursday, May 16, 2024

H2 Green Steel plans to lead with four new projects

Wednesday, May 15, 2024

Binghatti expands portfolio with acquisition of Dubai steel manufacturing facility

Tuesday, May 14, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now