10.218,58 TRY BIST 100 BIST 100
4,48 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,21 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
43,15 TRY Faiz Faiz
82,47 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,06 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,66 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
115,89 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,13 TRY Altın(gr) Altın(gr)

1 Hastane 4 Haftada Nasıl İnşa Edilir?

Ocak ayının sonlarına doğru, Çin'in Wuhan kentinde, koronavirüs hastaların artışını karşılamak için sadece 10 gün içinde acil bir hastanenin inşa edildiğine dair bir haber hatırlayabilirsiniz.

1 Hastane 4 Haftada Nasıl İnşa Edilir?

ABD COVID-19 krizinin ortasında benzer bir proje ortaya koydu. Oldukça şaşırtıcı bir hikaye;

Saha Dışı İnşaat Verimliliği

Bu hızlı geri dönüş projelerinin merkezinde modüler inşaat birimleri bulunmaktadır. Bu tip yapılarda, bir binanın bölümleri çalışma alanından uzakta ve genellikle kontrollü bir tesis ortamında inşa edilir. Geleneksel olarak inşa edilmiş yapılarla aynı kodlara ve standartlara göre tasarlanan ve üretilen bu modüler üniteler, bir çalışma sahasına teslim edilir ve birlikte monte edilir. Bu yapı şekli, şu anda tüm inşaat endüstrisinin küçük bir yüzdesini temsil ederken, tipik saha inşaatından çok daha hızlı tamamlanabilmesi nedeniyle popülerlik kazanmaktadır.
BMarko Structures CEO'su Antony Kountouris, bu tarz projelere neredeyse altı yıl önce başladı, çünkü bu tür bir inşaatın günün sonunda endüstriye hakim olacağına inanıyordu. Basitçe söylemek gerekirse, inşaatı iç mekanlarda yaparken Doğa Ana ile savaşmak zorunda değilsiniz.

BMarko Structures metal ve ahşap modüler konstrüksiyona adanmış bölümlere sahip olmasına rağmen, Kountouris, şirketlerinde bol, uygun fiyatlı ve kullanışlı oldukları için nakliye konteynırları ile çalışmaya başladı. 2 mm kalınlığındaki duvarlarla, işlevsellik sağlayabilen hızlı bir inşaat arayan bir şirket için sağlam bir seçenek sundu. Yıllar içinde konteyner yapım yöntemi BMarko Structures'ın kendini kanıtlamasına sebep oldu. Kountouris, nakliye konteynırlarının, hastanelerinin COVID-19 vakalarıyla istila edildiğini gören topluluklara çok ihtiyaç duyulan tıbbi alan sağlamak için iyi bir yol olabileceğini fark etti.

Federal yetkililerden, bir hastanenin hızlı bir şekilde inşa edilme olasılığını araştıran haberler almaya başladı. Kountouris, büyük bir otel markası için lider bina tasarımcısı olan bir meslektaşına ulaştı ve ikisini birbirine bağladı. Birkaç gün içinde, nakliye konteynırları içeren hastane kurulumları için tasarımlar yaptı.
“Konteynerler hazır. Onları inşa etmelisiniz, ancak çelik veya ahşap bir modülde olduğu gibi sıfırdan başlamak zorunda değilsiniz ”dedi.
Georgia Acil Durum Yönetimi ve Ulusal Güvenlik Ajansı (GEMA), hastane tasarımı hakkında BMarko Structures'a ilk ulaşan kişiydi. Albany, Ga'da yerel bir hastaneyi ve 14 yoğun bakım yatağını virüs işgal etmişti.

Konteynerli hastaneyi ne kadar hızlı inşa edebileceği sorulduğunda, Kountouris bu soruyu sekiz hafta olarak yanıtladı. GEMA, ona dört hafta içinde imal edilen iki hastaneye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Kountouris, “Sanırım daha fazla alana ve daha fazla insana ihtiyacım olacak, ama bu işi ayarlayacağımı söyledim” dedi.

Salgınla Mücadeleye Yardımcı Olurken İş Yaratmak

Bu arada, BMarko Structures'un mevcut işi yavaşlamamıştı, bu nedenle bu hastane yapılarının yeni işçilerle yeni bir tesiste inşa edilmesi gerekiyordu.
Görev göz korkutucu görünebilir, ancak Kountouris'in farkettiği şey, insanların büyük bir iyilik için yardım etmeye istekli olmalarıydı. Birkaç gün içinde boş bir depo alanı buldular ve kısa süreli kiraladılar. İnşaat çalışmalarını denetlemek için bir jeneratör ve BMarko Structures ekibinin üç üyesini getirdiler. Çoğu karantina sırasında işten çıkarılan mezunlarını çağıran Acworth, Ga. merkezli Georgia Ticaret Okulu ile ilişkilerine dayanarak birçok kişiyi işe aldı.

Yeni bulduğu bilgi birikimi ve aceleyle bulunan işgücü ile BMarko Structures, 17 saate çıkan vardiya süreleriyle çalıştı.
Peki dört haftalık inşaat faaliyeti boyunca ne üretildi? Her hastane, 24 hasta odası ve oksijen yönetimine ayrılmış yardımcı odalardan oluşan 21 konteynırdan oluşur; elektrik dağıtımı; veri yönetimi; hava değişimi; ve hasta odalarının bir parçası olan 24 kafa duvarının her biri için gerekli olan vakum fonksiyonları.
Örneğin, kapıların teslimatı genellikle dört hafta sürer. Belki baş duvarlarında altı hafta beklenebiliyor. Bütün bu süreç dört hafta içinde tamamlandı. Bu insanlığın gücünü gösteriyor.

4 haftalık tamamlanma süresi

Nisan sonu itibariyle, Albany, Ga .'daki Phoebe Putney Memorial Hastanesi'ne gönderilen kapsüller, yeni hastane yapısını tamamlamak için toplanmaya yakındı. Başka bir koronavirüs sıcak noktası olan Macon'daki diğer hastanenin anahtarları Mayıs ayı başlarında teslim edilecek.
Bu arada, BMarko Structures hala yapılara ilgi duyabilecek diğer potansiyel taraflardan haber bekliyordu. Şirket, üç ay daha kiralık depo alanına sahip.
Kountouris, başka herhangi bir hastane yapısı göndermeseler bile, bunun iyi bir deneyim olduğunu söyledi çünkü sağlık sektöründeki olanaklara insanların gözlerini açtı. Bununla birlikte, konteynerler yerine BMarko Structures, metal prefabrik üniteler inşa edecek ve müşterilere nakliye konteynerlerinde mevcut olandan biraz daha fazla alan sağlayacak.

 

Kaynak: https://www.thefabricator.com/thefabricator/blog/covid19/building-a-hospital-in-four-weeks-during-pandemic

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ThyssenKrupp ve Autoliv, düşük karbonlu çelik tedariği için anlaştı

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Cezayir, Çinli ve Türk şirketler ile madencilik projeleri anlaşmaları imzaladı

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Batıçim'den Aliağa'ya dev öğütme tesisi!

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Emirates Steel Arkan, ilk çeyrek performansında konumunu korudu

9 Mayıs 2024 Perşembe

ArcelorMittal, ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

10 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun