9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Gayrimenkul Sertifikası Sektörde Memnuniyetle Karşılandı

Hükümetin gayrimenkul sertifikası ihraç edileceğini açıklaması üzerine sektör yetkilileri; gayrimenkul alım satımını canlandıracak, bu tür enstrümanları desteklediklerini ifade etti...

Gayrimenkul Sertifikası Sektörde Memnuniyetle Karşılandı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, dün gayrimenkul sertifikası ihraç edileceğini açıkladı.
Canikli, yatırım karşılığında konutun tamamını değil ama belirli metrekaresini satın alabileceği ve bunun karşılığında gayrimenkul sertifikası alacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Faiz içermeyen finans unsurlarını geliştiriyoruz. Gayrimenkul sertifikası ihraç edilecek. Düzenleme, Resmi Gazete'ye gönderildi. Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak" dedi.
Bunun üzerine sektör yetkilileri görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz

Gayrimenkul alım satımını canlandıracak, teşvik edecek bu tür enstrümanları destekliyoruz. Yurtdışında örneklerini gördüğümüz değişik uygulamalar önümüzdeki süreç içinde ülkemizde de hayata geçirilecek ve benimsenecektir. Gayrimenkul sektörünü pozitif yönde tetikleyecek bu tür uygulamalar, diğer yatırım araçlarına kıyasla daima başı çeken gayrimenkulü daha gözde bir yatırım aracı haline getirecektir.
İnşaat sektörü sanayi ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren 240 alt sektörle işbirliği içinde. Dolayısıyla bu tür çalışmaların sadece gayrimenkul için değil, diğer sektörler içinde olumlu etkisi olacaktır.

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu

Gayrimenkul Yatırım Fonu kurarak konut sertifikası ihracı yapılması, küçük yatırımcılar açısından çok verimli ve güvenilir bir yatırıma ortak olma imkânı sağlayacaktır.

Aynı zamanda gayrimenkul markaları, stoklarını kısa süre içerisinde eriterek mevcut atıl stoklarından kurtulacak, buradan elden edilecek kaynaklarla banka kredilerini kapatarak elde tutma maliyeti ve finansman yükünden kurtulacakları gibi, yeni yatırımlara girme imkânına da kavuşacaklar.

Bu açıdan çok yararlı olacak olan bu yeni bir yatırım enstrümanı uygulamaya alınmış olacak.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı

Gayrimenkul sektörünün gelişmesi ve tüketicilerin nitelikli projelere daha kolay ulaşabilmesi için alternatif yatırım modellerine ihtiyaç var. Uygulamaya koyulacak olan gayrimenkul sertifikası kurumsal ve bireysel yatırımcılar için önemli bir model olacaktır. Özellikle ülkemiz gibi gayrimenkulün birincil derecede ihtiyaç ve yatırım aracı olduğu pazarlarda satın almayı kolaylaştıracak alternatif yatırım olanakları sektöre pozitif etki sağlayacaktır. Büyük yatırımcılar yanında daha kısıtlı bütçelere sahip marka projelerin oluşturduğu katma değerden yararlanmak isteyen tüketicilerin yatırımlarını çeşitlendirerek az riskle daha çok kazanç sağlama şansı elde etmesini sağlayacaktır.

Kuyaş Gayrimenkul Genel Müdürü Salih Sağında

Tüketiciye makul fiyatla gayrimenkul sunabilmenin  iki şartı uygun fiyata arazi üretebilmek ve finansman maliyetlerini makul seviyelerde tutabilmektir. Ülkemizde, gayrimenkul üretmek için ucuz ve uzun vadeli finasman modelleri düne kadar neredeyse hiç yoktu. Bu durum, üreticinin finansman bulma maliyetini arttırmak vesilesiyle tüketiciye yüksek fiyatlı konut olarak yansıyordu. Bu soruna çözümmüş gibi algılanan mortgage da soruna çözemiyordu çünkü yurt dışındakinden farklı olarak ülkemizde mortgage aslında bankaların tüketici kredisinden farlı bir nitelik taşımıyor veya ucuzluk sağlamıyordu.
Son günlerde gündeme yerleşen gayrimenkul sertifikası ve gayrimenkul yatırım fonları, geniş kitlelerden maliyeti ucuza ve uzun vade geri ödemeli kaynak yaratmaya ve bu kaynakların gayrimenkul finansmanı için kullanılmasına olanak sağlayarak, finansman maliyetlerini ve bu vesile ile konut fiyatlarını düşürücü bir etki yaratabilecek.
Sektörümüz ve ülkemiz ekonomisi için bir çok fayda sağlayacak, ayrıca tüketiciye uygun fiyat olarak geri dönecek bu tür modellerin ülkemizde de başlaması sevindirici. Biz de Kuyaş Gayrimenkul AŞ olarak bu modelleri kullanarak daha uygun fiyatlı ürünler üretmek için yoğun çalışma içerisindeyiz, yakın dönemde neticesini açıklayacağımız görüşmelerimiz devam etmekte.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Brezilya ithalat vergilerini artırıyor!

26 Nisan 2024 Cuma

Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı arttı

26 Nisan 2024 Cuma

ABD'de çelik üretimi, küresel düşüşler arasında istikrarını korudu

26 Nisan 2024 Cuma

Tata Steel, elektrik ark ocağı inşası için yatırım kararı aldı

26 Nisan 2024 Cuma

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun