9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Fatih Terim İle Sadece Sözlü Anlaşmamız Var

TFF Başkanı Demirören, "Fatih Terim ile yaptığımız mukavele yoktur, sadece sözlü olarak anlaşmamız vardır" dedi.

Fatih Terim İle Sadece Sözlü Anlaşmamız Var

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF'nin İstinye'deki merkez binasında düzenlediği basın toplantısında Fatih Terim'le ilgili açıklamalarda bulundu. Demirören, "Fatih Terim'le yaptığımız mukavele yoktur, sadece sözlü anlaşmamız vardı" dedi.

Abdullah Avcı'nın milli takım teknik direktörlüğünden istifa etmesinin ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ı aradığını kaydeden Demirören, şunları kaydetti:

"Yanımda Göksel Gümüşdağ ve Servet Yardımcı vardı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı aradım. Kendisine Avcı'nın istifa ettiğini eğer müsade ederlerse Fatih Terim ile görüşmek istediğimizi ve kendisine 1 artı 3 senelik teklif yapmayı düşündüğümüzü söyledik. Kendisi de bunu memnuniyetle karşıladı, 'milli bir görevdir hocamız görüşebilir hatta istiyorsanız ocak ayında da hocamız ayrılabilir, kendisinin yerine başka bir hocayı getirebiliriz' dedi. Biz de bunun üstüne Sayın Terim ile ertesi sabah benim evde, yönetici arkadaşlarımla birlikte görüştük."

Demirören, yaptıkları görüşmede Terim'e 1 artı 3 yıllık teklifte bulunduklarını aktararak, "Galatasaray Başkanı ve yönetimiyle görüştükten sonra cevap vereceğini söyledi, takdirle karşıladık. Ondan sonraki gelişmelerde bu sürecin 1 artı 3 olmaması gerektiği, sadece mayıs ayına kadar bir anlaşma yapılacağı, mayıs ayından sonra hocamızın karar vereceği şeklinde anlaşıldı ve bunu kamuoyuna duyurduk" diye konuştu.

"İki sayfalık hatıra imzasıdır"

Futbol Federasyonunun Terim'le sözleşme imzalamadığının altını çizen Demirören, şöyle devam etti:

"Yapılan anlaşma iki sayfalık hatıra imzasıdır. Federasyonun ne Fatih hocayla ne de bizle imzası yoktur. Sadece hatıra imzamız vardır. Bu speküle edildi. Fatih hoca ne bizden para aldı ne para konuşuldu ne de bir anlaşma imzaladı. Mayıs ayına kadar milli görevde, milli takımımıza yardımcı olmak için geldi, iyi ki geldi. Milli takımın Brezilya'ya katılma ihtimali yüzde 1'ken yüzde 50'lere çıktı. Hepimiz play-off oynama hayalleri kurduk. Bu milli göreve herkesin katılması gerekiyor, Hamza hocamız gibi. Burada para konuşulmaz, önce milli görev tamamlanır, sonra sözleşme yapılır. Hocamızla bu sabah tekrar konuştum, kendisi halen mayıs ayına kadar anlaşma yapmak istemiyor, 'mayıs ayında yapalım' diyor. Biz federasyon olarak diretiyoruz, artık kulüpten ayrıldı, federasyonumuzla anlaşma yapmasını istiyoruz."

"Galatasaray yönetimi kendi içlerinde oturup değerlendirme yapmalıdır"

Demirören, Galatasaray yönetiminin dünden bu yana verdiği beyanatlar nedeniyle bu açıklamayı yaptıklarını dile getirerek, "Federasyon olarak Terim'in avukatı değiliz. Bu açıklamayı yapmamıza, Galatasaray yönetiminin dünden beri yaptığı açıklamalar neden olmuştur. Ben ve arkadaşlarım, 'hocamızla bir artı 3 yıllık anlaşma yaptık' diye ifade kullanmadık. Eğer koskoca Galatasaray yönetimi, sadece gazete ve televizyonda çıkan haberden dolayı hocayı gönderdiyse, kendi içlerinde oturup değerlendirme yapmalıdır."

"Terim benim elemanım değil"

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın açıklamalarına zaman zaman imalı yanıtlarda bulunan Demirören, "Fatih Terim gibi hocalar Türkiye'de zor yetiştirilir. Bu gibi kişileri taraftarların önüne atmak doğru değildir. Galatasaray bir karar almıştır. Suçlu ne federasyon ne hocadır. Federasyon etik kurallara göre Terim'i takımın başına getirmiştir. Fatih Terim de verdiği her sözün arkasında durmuştur" diye konuştu.


Fatih Terim'in kendisinin elemanı olmadığına dikkati çeken başkan Demirören, "Terim benim elemanım değil, kader birliği yaptığım takım hocamdır" dedi.

Galatasaray Kulübü yöneticilerinin, ne Terim'in ne de federasyonun yapılan sözleşmeyi kendilerine göndermediğini söylediklerinin belirtilmesi üzerine Demirören, şunları söyledi:

"Olmayan bir metin, bir anlaşmamız yok ki bunu kendilerine ilettik. Olmayan bir şeyi göndermeye gerek yok. Fatih hocanın başarılarını tartışmaya gerek yok. Ama ayrılmasının sebebi 'federasyonla yaptığı imza' denilirse bu doğru değil. Buna bağlı olarak federasyon, Galatasaray'ın düzenini bozmak istiyor gibi düşünce yok. Böyle bir şey olsa federasyon dört tane kupa vermezdi. Bizim dönemimizde dört tane kupa kazandı. Türkiye'yi içerde ve dışarda en iyi şekilde temsil eden takımlardan biridir. Ama milli takım her şeyin üstündedir. Eğer milli takımın bir hocaya ihtiyacı varsa, elinizde de Fatih Terim gibi bir hoca varsa bundan faydalanmak bizim milli vazifemizdir."

"Brezilya'ya gitme şansımız yüzde 50'ye çıktı"

Tecrübeli teknik adamın Galatasaray'da yaşadığı süreçleri çok geçirdiğini, bundan sonra da geçirebileceğini vurgulayan Demirören, "İyi ki milli takımın başına getirmişiz. Yüzde birlere düşen Brezilya'ya gitme şansımız yüzde ellilere çıktı" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar

Demirören, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maçta yaşanan olayların 2020 Avrupa Şampiyonası'na aday olan bir ülkeye yakışmadığını söyledi.
Yaşanan olayların üzücü ve utanç verici olduğunu kaydeden Yıldırım Demirören, şunları söyledi:
"Bu olaylara karışanların yüzde 99'u Beşiktaş taraftarı değildir. Beşiktaş taraftarını çok iyi tanırım. Provokasyon olduğu herkesin fikridir. Maalesef federasyon niye açıklama yapmadı yönünde eleştirildi. Disiplin ve tahkim kurulları karar vermeden federasyonun açıklama yapması, süreci etkileyeceği için bekliyoruz. Disiplin Kurulu karar verecek, ardından Tahkim Kurulu konuya bakacak. Sonra yönetim kurulu kararını verecek. Cezalar onandıktan sonra maçın kararını vermek daha doğru olur."

Ünal Aysal'dan açıklama

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in açıklamalarına yönelik, "Kendisi ile yapmış olduğum yegane telefon görüşmesinde, teknik direktörümüzle ocak ayında yollarımızı ayırabileceğimiz şeklinde bir ifade kesinlikle kullanılmamıştır" dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir köprü yapılacak

29 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye, ABD'li enerji deviyle LNG anlaşmasına dair görüşüyor

29 Nisan 2024 Pazartesi

Brezilya ithalat vergilerini artırıyor!

26 Nisan 2024 Cuma

Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı arttı

26 Nisan 2024 Cuma

ABD'de çelik üretimi, küresel düşüşler arasında istikrarını korudu

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun