9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

En Uygun Konut Kredi Faizi Hangi Bankada?

Temmuz'da 4. kez güncellenen konut kredisi faiz oranları yüksekte seyretmeye devam ediyor. Yapı Kredi Bankası dün yaptığı güncellemeyle yüzde 1.34 olan faiz oranlarını yüzde 1.45’e arttırdı...

En Uygun Konut Kredi Faizi Hangi Bankada?

Konut kredisi faiz oranları güncellendi. Temmuz'un başından beri 4. kez güncellenen konut kredisi faiz oranları yüksekte seyretmeye devam ediyor.

Bankaların sona erdirdiği "yüzde 0,98" faiz kampanyasının ardından faiz oranları yüzde 1'in üzerine çıktı.

Geçtiğimiz ayki kampanyanın öncü bankası Ziraat Bankası ise 5 ve 10 yıllık kredilerinde aylık yüzde 1,25 oranında faiz alıyor. Düşük faiz alan bankalar sıralamasında Ziraat Bankası'nın ardından yüzde 1.27 faiz oranı ile Halkbank ve İş Bankası geliyor.

En uygun kredi veren bankalar arasında 5. banka olan Yapı Kredi bugün yaptığı güncelleme ile yükseltti.

Yapı Kredi faizini artırdı

Yapı Kredi, 5 ve 10 yıllık kredide yüzde 1,34 olan faiz oranını yüzde 1.45'e yükseltti. HSBC yüzde 2 ve Şekerbank yüzde 2,02 ile en yüksek kredi faiz oranı ile kredi veren banka olarak başı çekiyor.

Düşük konut kredisi faiz oranları kullandıran Ziraat Bankası’nın konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Ziraat Bankası, konut kredisi faiz indirimi kampanyasının son bulmasının ardından konut kredisinde en düşük faiz oranını kullandıran banka olarak gözlere çarpıyor. Ziraat Bankası konut kredisinde %1.25 faiz oranı uygulayan tek banka. 2 Temmuz itibari ile son bulan konut kredisi faiz indiriminin ardından %0.98 olan olarak uygulanan konut kredisi faiz oranları, Ziraat Bankası tarafından %1.25’e HalkBank ve VakıfBank tarafından %1.27 oranına çıkarıldı. Peki Ziraat Bankası konut kredisi ürününden nasıl yararlanılır.

Ziraat Bankası Kolay Kredi Verir mi?

Ne yazık ki Ziraat Bankası kamu kredisi olduğu için kredi onayı verirken özel bankalara oranla daha seçici davranmaktadır. Bu nedenle Ziraat Bankası konut kredisi başvurusu öncesinde mutlaka kredi başvuru formu doldurmak isteyen kişilerin kredi notu sorgulaması yaparak kredi kullanmaya uygun olup olmadıklarını öğrenmeleri gerekir.

Düşük kredi notu ortalaması olan kişilerin Ziraat Bankası konut kredisi onayı almaları son derece zordur. Kredi notu 1400 puan ve altında olan kişilerin öncelikle kredi notu yükseltme teknikleri uygulayarak notlarını yükseltmeye çalışmaları önerilir. Çünkü kredi başvurusu red kararı ile sonuçlanan kişilerin kredi sicili olumsuz etkilenmekte ve not ortalaması biraz daha düşmektedir.

Ziraat Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır

Ziraat Bankası konut kredisi başvurusu için Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kredi başvuru formu doldurulması yeterli olacaktır. Bu başvuru esnasında banka sizden gerekli belgeleri isteyecek ve başvurunuzu değerlendirmeye alacaktır.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvuru Evrakları;

Banka şubesinde size verilecek olan konut kredisi başvuru formu,

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişiye ait olan kimlik belgesi,

Kişinin çalışma durumuna göre tedarik edeceği aylık gelir belgesi,

Serbest meslek mensubu olan kişiler için odalarından alacakları üyelik belgesinin fotoğrafı,

Konut kredisi çekerek alınmak istenen konutun tapusu.

Bu belgeler bankaya teslim edilir ve banka konut kredisi ekspetiz ücreti tahsil ederek değerleme işlemini yapar. Konut krediye uygun bulunur ve konut kredisi çekmek isteyen kişinin kredi notu ve maaşı yeterli ise en fazla 5 iş günü içerisinde kredi kullandırılarak konut alımı sağlandırılır.

İş Bankası Konut Kredileri ve Ödeme Şartları

İş Bankası, kamu bankalarının konut kredisi indirim kampanyasının bitmesinin ardından konut kredisi faiz oranlarıyla en cazip bankalardan biri haline geldi. 
Ziraat Bankası’nın %1.25’lik faiz oranının hemen ardından gelen İş Bankası, faiz indirimi kapsamında %0.98 faiz uygulayan Halkbank'la 2 Temmuz'dan sonra aynı kredi faiz oranını kullandırıyor. İş Bankası da HalkBank gibi 120 ay için 500.000 TL’ye kadar %1.27 faiz oranı sunuyor.

İş Bankası farklı birçok tüketici için farklı ödeme imkanlarıyla konut kredisi fırsatı sunuyor. İş bankasının sunduğu ödeme planına göre farklılık gösteren konut kredisi türleri şu şekilde;

• Kredi faizinin bir kısmının katkı payı olarak ödenmesi halinde, indirimli faiz oranları ile kullanabileceğiniz İndirimli Ev Kredisi,

• Her taksitte eşit tutarda anapara ödemesi yaparak toplamda ödeyeceğiniz faizin azaltılabileceği Eşit Anapara Ödemeli Ev Kredisi,

• Ev Kredinizi vadesi boyunca maaşınızın belirli aralıklarla ve gelir artışı beklentinize bağlı olarak artan taksitlerle ödemek istediğinizde yararlanabileceğiniz Düşük Ödemelerle Başlayan Ev Kredisi,

• Ya da tam tersi yüksek ödemelerle başlayan ve ilerleyen yıllarda azalan taksitli Yüksek Ödemelerle Başlayan Ev Kredisi,

• Ev Kredinizin vadesi boyunca belirleyeceğiniz aylarda toplu ödemeler yapılabileceğiniz Balon ÖdemeliEv Kredileri

Talep Edilen Ek Ücretler

İş Bankası konut kredisi kapsamında hayat sigortası yapılması istenirse %1.27 Hayat sigortası kullanılmadan konut kredisi çekilirse de faiz oranını %1.29 olarak uyguluyor. Örnek hayat sigortası hesaplaması yapıldığında 92 ay vadeli 180 bin TL kredi talebi olan 41 yaşındaki bir kullanıcı için hesaplanan örnek Hayat Sigortası bedeli 450 TL oluyor. Bu tutar kredi vadesi, tutarı, müşterinin yaşı ve kredi faiz oranına göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca İş Bankası konut kredileri için bir yıllık konut sigortası primi 269 TL, DASK poliçesi ise ortalama 180 TL (değişiklik gösteriyor) olarak işlem ücretlerini kredi tutarından tahsil ediyor. İş Bankası konut kredisi kullanacak olan tüketiciden ayrıca 500,00 TL kredi tahsis, 850,00 TL de ekspertiz ücreti uyguluyor.

İş Bankası Örnek Konut Kredisi Hesaplama

İş Bankasından 500.000 TL 120 ay vadeli %1.27 faiz oranı ile konut kredisi kullanıldığında aylık taksit tutarı 8.214,35 TL, toplam geri ödeme tutarı ise 985.722.00 TL oluyor.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Khouzestan Steel, İran'da küresel çelik ihracat lideri konumuna yükseldi

29 Nisan 2024 Pazartesi

Iron and Steel for Mines and Quarries şirketi Mart ayında rekor satış gerçekleştirdi

29 Nisan 2024 Pazartesi

Emirates Steel Arkan, "2024 Sürdürülebilir Çelik Şampiyonu" olarak onurlandırıldı

29 Nisan 2024 Pazartesi

ArcelorMittal yıllık incelemesini açıkladı

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun