9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Bir Milyon Sürücüye Prim İadesi

Yanlış hesaplanan trafik sigortası primlerinin geri ödenmesi için yayımlanan genelgeye istinaden sigorta şirketleri, 1 Ağustos'tan itibaren ödemelere başlayacak...

Bir Milyon Sürücüye Prim İadesi

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, yaptığı açıklamada, geçen yıl ortalama yüzde 130 oranında artan zorunlu trafik sigortası primlerinin yoğun şikayetlere neden olduğunu, sürücülerin birçoğunun hiç hasar yapmamasına rağmen primlerdeki aşırı artıştan yakındığını belirtti.

Sigorta şirketlerinin poliçe düzenlemesinden kaynaklanan haksızlıkların birçok kişi tarafından dile getirildiğini aktaran Çağatay, "Hasar veya hasarsızlık durumlarının 18 Haziran 2014 tarihinden itibaren sisteme girilmiş olmasına rağmen, sigorta şirketlerinin hasarsızlık indirimine hak kazanmış sürücülere ilk kez trafiğe çıkıyormuş gibi poliçe düzenlemesi sıkıntı yaratmaktaydı. Trafik sigortalarında yapılan haksızlık, Hazine Müsteşarlığından dönmüştür. Verilmesi gereken hasarsızlık indiriminin poliçeye yansıtılmadığı tespit edilmiş ve bir genelgeyle yaklaşık bir milyon trafik sigortası poliçesinde hasarsızlık indiriminin hesaplanarak sigortalılara iadesinin yolu açılmıştır." dedi.

'Ödemeler 1 Ağustos'ta başlayacak'

Taner Çağatay, söz konusu indirim tutarının, trafik poliçelerinde prim artışına dair bir iade değil, hasarsızlık uygulaması yapılması gerekirken yapılmayan poliçeleri kapsadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"18 Haziran 2014 ile 30 Eylül 2015 tarihlerinde tanzim edilmiş gerçek kişi sigortalının geçmiş araç sahipliğinden doğan hasarsızlık indirim oranı, yeni poliçeler yapılırken uygulanmamıştır. Örneğin, aracınızı sattınız, 2 veya 3 yıl sonra yeni araç aldınız, eski aracınıza da ait yüzde 10 veya 15-20 hasarsızlık indirimi mevcut olduğu halde hasarsızlık indirimi uygulanmadan ilk kez sigorta yaptıran yeni araç sahibi gibi poliçe yapılmıştır. Bu konuda aracı kurumların daha hassas olması ve yeterli araştırmayı yapması gerekiyor."

'1 milyon sürücüyü etkiliyor'

Çağatay, söz konusu hatalı poliçelerin "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi" tarafından tespit edilip, sigorta şirketlerine bildirildiğini belirterek, 1 Ağustos'ta poliçelerde zeyil yapılarak, iade tutarlarının direk sigortalıların banka hesap numaralarına veya kredi kartlarına iade edileceği bilgisini verdi.

Bu iadenin takriben 1 milyon sürücüyü etkileyeceğini, ortalama 100 lira tahmin edilen, fakat hasarsızlık oranına göre değişecek olan meblağın sigortalıya iade edileceğini anlatan Çağatay, araç sahiplerinin sigorta primlerini yakından takip etmesi gereken bir döneme girdiklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Brezilya ithalat vergilerini artırıyor!

26 Nisan 2024 Cuma

Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı arttı

26 Nisan 2024 Cuma

ABD'de çelik üretimi, küresel düşüşler arasında istikrarını korudu

26 Nisan 2024 Cuma

Tata Steel, elektrik ark ocağı inşası için yatırım kararı aldı

26 Nisan 2024 Cuma

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun