9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Endüstriyel Kaplama Sektörünün Robotlaşma Hamlesi

Dünyanın lider Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı olan PaintExpo’nun Avrasya ayağı, PAINTEXPO EURASIA 2019 ve Uluslararası Yüzey İşlem ve Galvaniz Teknolojileri Fuarı, SURTECH EURASIA 2019 fuarları 55 ülkeden gelen ziyaretçi ve alım heyetlerinin büyük ilgisiyle tamamlandı...

Endüstriyel Kaplama Sektörünün Robotlaşma Hamlesi

Dünyanın lider Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı olan PaintExpo’nun Avrasya ayağı, PAINTEXPO EURASIA 2019 ve Uluslararası Yüzey İşlem ve Galvaniz Teknolojileri Fuarı, SURTECH EURASIA 2019 fuarları 55 ülkeden gelen ziyaretçi ve alım heyetlerinin büyük ilgisiyle tamamlandı. Fuarda özellikle yeni nesil robot teknolojileri dikkat çekti.

Fuarda büyük ilgi gören sektör paneline sektörün hızla robotlaşma ve robotik uygulamalarla başlayan dönüşümü ile Türkiye’nin korozyon nedeniyle kaybının vardığı boyut ve korozyonla milli mücadele çağrısı damga vurdu.

Sektör robotlarla büyüyor

Sektörün bugünlerde dönüşmeye başladığı konusunda bilgi veren VIG Makine Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Güngören, ara ve direk kademe elemanlarının bulunmasının zorluğu ve sürdürülebilir kalitenin yükselmesi için sektörün hızla robotlar ve robotik uygulamalarla yeni bir yön belirlemeye başladığına dikkat çekti.

Korozyonla mücadele milli mesele

Galvaniz işlemiyle malzemenin 70 yıl dayanabilir hale geldiğine değinen Genel Galvanizciler Derneği (GALDER) Başkan Yardımcısı Alim Kınoğlu, korozyonla mücadelede ilk adımın kamu ihale şartnamelerine korozyonun girmesi olması gerektiğini söyledi.

Korozyonla mücadelenin milli mesele olması gerektiğinin altını çizen Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) Başkanı H. Yener Gür’eş ise, Türkiye’nin korozyon nedenli kaybının 50 milyar doları bulduğunu tahmin ettiklerini, bunun en az 7,5 milyar doları geri kazanılabileceğini açıkladı.

55 ülkeden ziyaretçi ve alım heyetleri ile verimli fuar

Endüstriyel kaplamanın lideri 22’si yabancı 84 katılımcının yer aldığı PAINTEXPO EURASIA 2019 fuarı ve eş zamanlı yapılan yüzey işlem ve galvaniz sektörünün bölgesel liderlerinin buluştuğu 26’sı yabancı 66 katılımcının boy gösterdiği SURTECH EURASIA 2019 fuarları büyük ilgi gördü. Toplam 55 ülkeden 411’i yabancı 4 bine yakın ziyaretçinin ve alım heyetinin geldiği fuarlar yine bölgenin nabzını tuttu. Bölgenin liderlerinin buluştuğu fuarlara en çok Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, İngiltere, İran, İtalya, Özbekistan, Suudi Arabistan’dan ziyaretçilerin katılmı dikkat çekti.

Türkiye’nin global markaları için kritik öneme sahip iki sektörün profesyonel buluşması

Yüzey işleme teknolojileri ve endüstriyel kaplama teknolojileri sektörleri, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi kapsamında, ihracatın arttırılması ve global marka hedeflerine ulaşmak adına, en çok umut vaad eden sektörlerin başında geliyor.

Nihai tüketim için üretilen pek çok ürünün fiyatını belirleme ve tüketici için cazibesini arttırma konusunda oldukça önemli etkenlerden olan pürüzsüzlük, dayanıklılık ve göz alıcılık gibi özellikleri sağlayan yüzey işleme ve endüstriyel kaplama teknolojileri sektörleri, özellikle sensör teknolojilerinin kusursuz çalışabilmesine de imkan sağlıyor.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Win Eurasia'da ilk kez özel hidrojen salonu yer alacak

2 Kasım 2023 Perşembe

Avrupa Yeşil Bakır Zirvesi 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek

1 Mart 2024 Cuma

17. Arap Çelik Zirvesi (Arab Steel Summit) 14-15 Ekim 2024 tarihlerinde!

27 Mart 2024 Çarşamba

ConteQ Expo24, 16 - 18 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında düzenlenecek

4 Nisan 2024 Perşembe

Kish Uluslararası Çelik Fuarı 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek

4 Mart 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun